Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

ΕΛΛΑΣ -ΓΑΛΛΙΑ- ΣΥΜΜΑΧΙΑ


    Πολλά από τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εκλογή στην Γαλλία είναι ...ανοικτή !!!
   Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η καταγεγραμμένη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων του πρώτου γύρου  βρίσκεται εκεί, που και οι δημοσκοπήσεις υπολόγιζαν , δίνοντας από το τώρα το μέτρο της μεγάλης συντριβής , που θα υποστεί ο Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο, στις 6.5.2012, την ίδια ημέρα, που θα πραγματοποιηθούν και οι βουλευτικές εκλογές εδώ στην Ελλάδα
    Είναι , άραγε, τυχαία η συστηματική αυτή παραπληροφόρηση των περισσότερων ελληνικών ΜΜΕ;
    Όχι βέβαια.
   Πολύ απλά,  κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Γαλλία και η Ελλάδα  πιθανόν να αποτελέσουν  συγκοινωνούντα δοχεία , ως προς τις πολιτικές εξελίξεις ή , για την ακρίβεια, να εμφανιστούν έτσι από το ΠΑΣΟΚ. 
   Όλοι γνωρίζουν ότι η πολιτική , που στην Ελλάδα αποκαλείται  "πολιτική του μνημονίου" , αποτελεί το προϊόν της συντηρητικής κυριαρχίας στην Ευρώπη του διδύμου Μέρκελ - Σαρκοζί. Και ότι η πολιτική αυτή, στην βασική φιλοσοφία της, μπορεί να αμφισβητηθεί πανευρωπαϊκά μόνον από τους σοσιαλιστές, αρχής γενομένης από τον Ολάντ στην Γαλλία.
    Έτσι, υπάρχει το ενδεχόμενο αρκετοί συμπατριώτες μας να σκεφτούν ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να αναδείξει ένα κόμμα από την πολιτική οικογένεια των σοσιαλιστών, που θα μπορέσει πολιτικά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να συντονίσει την δράση του με τον Ολάντ, κι αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, εν αντιθέσει προς την ΝΔ, που ανήκει στην πολιτική οικογένεια της ευρωπαϊκής δεξιάς, η οποία αυτήν την στιγμή κυριαρχείται από το δίδυμο Μέρκελ- Σαρκοζί. 
    Αυτός είναι ο λόγος, που κάποια ΜΜΕ εδώ στην Ελλάδα παριστάνουν να μην αντιλαμβάνονται την επικείμενη συντριβή του Σαρκοζί,  όπως τουλάχιστον σχεδόν προεξοφλείται στην Γαλλία.
   Γιατί πολύ απλά βλέπουν τον "κίνδυνο" η εξέλιξη αυτή στην Γαλλία να δώσει δυναμική στην εκλογική πορεία του ΠΑΣΟΚ.