Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΛΑΖΟΝΑΣ, ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ

                Αρχή άνδρα δείκνυσι 

                                             
    Πολλοί Έλληνες πολιτικοί , στο πέρασμα των τελευταίων ετών, από τα οποία είμαστε σε θέση να έχουμε παραστάσεις, γνώρισαν την αγάπη και αποδοχή του Ελληνικού λαού και συγκέντρωσαν στα χέρια τους ισχυρή εξουσία.
    Κανένας , όμως , δεν επέδειξε ούτε αλαζονεία , έναντι των αντιπάλων του, ούτε την έλλειψη μέτρου  στην συμπεριφορά και τις εκφράσεις τους , που επιδεικνύει  ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ιδίως τις τελευταίες ημέρες. 
   Ύστερα από μία πρωτοφανή οικονομική κρίση, η οποία αντικειμενικά ευνοεί τα κόμματα διαμαρτυρίας, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ,  ο κ. Τσίπρας "κατάφερε" την δημοσκοπική άνοδο του κόμματός του, ιδίως έναντι των άλλων κομμάτων της αριστεράς, χωρίς , όμως, και πάλι να έχει καταστεί σοβαρός διεκδικητής της εξουσίας
    Κόμματος διαμαρτυρίας ηγείται σήμερα, κόμματος διαμαρτυρίας θα ηγείται και μετά τις εκλογές.
   Η δημοσκοπική αυτή άνοδος τον έχει μεταβάλει σε έναν πολιτικό , που συμπεριφέρεται εντελώς αλαζονικά (π.χ. αρνείται την εμφάνιση σε μη αρεστά του ΜΜΕ) και  επιδεικνύει έλλειψη μέτρου στον λόγο του , η αμετροέπειά του δε φτάνει στα όρια της ύβρης εναντίον των αντιπάλων του , με τελευταίο αποκρουστικό κρούσμα  την συνέντευξη του στην ΝΕΤ σήμερα (2.5.2012), στην οποία αποκάλεσε "απατεώνες" τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά. 
    Με λίγα λόγια, εξαιτίας μία εντελώς πρόσκαιρης και στερούμενης ουσίας πολιτικής επιτυχίας, έχει μετατραπεί σε αλαζόνα , αμετροεπή και υβριστή, για να επιβεβαιώσει , προσαρμοσμένη στην περίπτωσή του, την ρήση "αρχή άνδρα δείκνυσι". 
    .