Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : ΜΥΩΠΙΚΟΣ , ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ


                                              
Με την πρότασή του για debate ανάμεσα σε αυτόν και τον Αλέξη Τσίπρα, προσέθεσε έναν  ακόμη κρίκο  στην θλιβερή  αλυσίδα  των λαθών του.

  
   Αντώνης Σαμαράς: ένας πολιτικός , για τον οποίο κάλλιστα μπορεί να  ισχυριστεί κάποιος ότι δεν βλέπει πέρα από την μύτη του.
    Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο απέρριψε κάθε πρόταση για debate , διακόπτοντας έτσι  την πρακτική της τηλεμαχίας των αρχηγών , στην οποία είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
    Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο έκανε , κατά την συνήθη τακτική του, άλλη μία τούμπα και ζήτησε να διεξαχθεί τηλεμαχία ανάμεσα σε αυτόν και τον Αλέξη Τσίπρα. Και φυσικά , με τον τρόπο αυτό, έκανε άλλο ένα λάθος.
   Κατ’ αρχάς οι πολίτες έχουμε εμπεδώσει πλέον την αντίληψη ότι το άγχος για την πρόσκληση σε debate έχει αυτός που ξέρει ότι είναι δεύτερος.
    Κατά συνέπεια , ζητώντας ο κ. Σαμαράς debate με τον κ. Τσίπρα, ομολογεί πολύ απλά ότι θεωρεί τον εαυτό του δεύτερο στην κούρσα των εκλογών και τον κ. Τσίπρα πρώτο.
   Δεν πρέπει , βέβαια, να μην τονιστεί ότι η εμπειρία έχει δείξει, επίσης , ότι και μετά το debate, όταν γίνεται, ο δεύτερος παραμένει δεύτερος και ο πρώτος κόβει το νήμα των εκλογών πρώτος.
   Επιπλέον, όμως , με το να ζητά ο Αντώνης Σαμαράς debate με τον Αλέξη Τσίπρα, τον καθιστά κυρίαρχο πόλο ανάμεσα στο χώρο αριστερά της Νέας Δημοκρατίας και διευκολύνει , λόγω της πόλωσης , που προκαλεί,  την συσπείρωση ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι θα μπορούσαν να διαχυθούν σε άλλα κόμματα, όπως η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ , φέρνοντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στην πρωτιά και στο bonus των 50 εδρών.
    Η πρόκληση, λοιπόν, του κ. Σαμαρά προς τον Αλέξη Τσίπρα , για την διενέργεια μεταξύ τους debate , αποδεικνύεται μυωπική και αυτοκαταστροφική, χαρακτηριστικά , βέβαια, στα οποία μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
    Και φυσικά αφήνει αδιευκρίνιστο σε τι , επιτέλους, ελπίζει ο αρχηγός της ΝΔ. Από τώρα ξέρουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τον σφυροκοπά ότι  προσκύνησε στην Μέρκελ και στους «διεθνείς τοκογλύφους», την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλάει για «τα νέα τα παιδιά» και υπέρ της  Ευρώπης, για να του θυμίζει , κάθε φορά, ο Τσίπρας , ότι ο ίδιος σήμερα με συνέπεια εξακολουθεί να διακηρύττει, όλα όσα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς ισχυριζόταν πριν από λίγους μήνες.
     Έτσι, η νέα αυτή πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά δεν προκαλεί καμία έκπληξη.
   Μόνον ένα ερώτημα ...

προκαλεί: εάν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ιδίως εάν ηττηθεί στις επόμενες εκλογές,  θα απαλλαγεί , επιτέλους, από την παρουσία του.