Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ: ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ

             "ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ
                             
                                        


 Είναι πολύ γνωστά δύο τσιτάτα  του Λένιν. 
Ένα, που μιλάει για «χρήσιμους ηλίθιους» και ένα δεύτερο , σύμφωνα με το οποίο «οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί για να τους κρεμάσουμε»
    Στην περίπτωση του ΣΕΒ και του προέδρου του (η όψη του οποίου παραπέμπει ευθέως στο πρώτο από τα τσιτάτα αυτά) ισχύουν και τα δύο. 
   Συναφές , αλλά από μία άλλη, διαφορετική, πιο ρεαλιστική,  σκοπιάείναι το  άρθρο του Μπάμπη Παπαδημητρίου σήμερα (26.5.2012) στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τον τίτλο "Πολιτική φλυαρία κακών επιχειρηματιών"το οποίο αξίζει
να διαβαστεί.
          Στο ίδιο μήκος κύματος   κινείται σήμερα και η ομιλία του (πρώην «χρησίμου ηλίθιου»)  κ. Σαμαρά, ο οποίος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ,  τόνισε « Λέει ψέματα ότι θα βγάλει την χώρα από το Μνημόνιο. Θα φέρει ένα χειρότερο Μνημόνιο που εξυπηρετεί το λόμπυ της δραχμής το οποίο θα μπορεί να αγοράσει φτηνά την χώρα. Δεν μπορεί να προσφέρει ούτε θέσεις εργασίας, αφού με το πρόγραμμά του αυξάνει την εργασία, ούτε ασφάλεια αφού θα αφοπλίσει την αστυνομία. Μήπως θα προσφέρει εργασιακά δικαιώματα όταν θα αυξήσει την ανεργία; Όταν φεύγουν οι επιχειρήσεις τότε τι σημαίνει εργασιακά δικαιώματα».
  Tο μόνον, που δεν είπε ο κ. Σαμαράς, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει όλα όσα αυτός, ως άλλοτε  «χρήσιμος ηλίθιος», μέχρι πρόσφατα, διακήρυσσε, φουσκώνοντας τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι οι επιχειρήσεις , με «επιχειρηματίες» όπως ο Δασκαλόπουλος, ίσως έχουν φύγει προ πολλού,  γιατί , όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου «Είναι τεράστια η διαφορά των καλών επιχειρηματιών από εκείνους που αντήλλαξαν όσα με σκληρή δουλειά δημιούργησαν οι πρόγονοί τους με παχυλά χρηματιστικά ντιλ και τώρα λικνίζονται στις μαλακές καρέκλες κρατικοδίαιτων διοικητικών συμβουλίων, περιμένοντας ανυπόμονα την επιστροφή της δραχμής».
   Ας ...
προσέχατε κύριε Σαμαρά.