Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΗΓΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τον τυχοδιωκτισμό , που οδήγησε στις πρόωρες εκλογές ,  θα τον πληρώσουμε 
πολύ ακριβά.

   
                                 
     Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι τυχόν επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές, η οποία θα οδηγήσει στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης ανάμεσα σε αυτήν  και άλλες δυνάμεις,  θα θέσει τέρμα στο σκηνικό της ανασφάλειας και θα απομακρύνει τους κινδύνους , που απειλούν την χώρα μας, σε σχέση με την συνέχιση της χρηματοδότησης από τον μηχανισμό στήριξης και την παραμονή της στην ευρωζώνη. Ότι η ρευστότητα , την οποία ζει η χώρα μας από τις 7.5.2012, αποτελεί μία παρένθεση, η οποία θα κλείσει με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17.6.2012. 
   Πλανώνται πλάνη οικτρά. 
  Τυχόν δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές , δεν θα κλείσει αλλά απεναντίας θα ανοίξει τις  πύλες της έντασης και της αναταραχής. 
  Και δεν είναι μόνον ότι θα αποτελέσει μία ενισχυμένη αξιωματική αντιπολίτευση , η οποία θα κινητοποιήσει το «πεζοδρόμιο», κάτι που εξάλλου το κάνει συστηματικά και τα προηγούμενα 2,5 χρόνια. 
  Αυτό είναι κάτι, που το έχουν προβλέψει πολλοί και είναι ένα  αναμενόμενο κακό. 
   Το χειρότερο είναι ότι οι δανειστές και εταίροι μας , που μόνον ηλίθιοι δεν είναι, όπως κάποιοι πιστεύουν στην Ελλάδα και  απόδειξη του ότι δεν είναι ηλίθιοι αποτελεί το  ότι έχουν αναστείλει την χρηματοδότηση της χώρας μας, μέχρι να έλθει η ώρα της διευθέτησης των ζητημάτων, που θα ανακύψουν μετά τις εκλογές,  είναι πολύ πιθανόν, ακολουθώντας το παράδειγμα του παρελθόντος με τον Σαμαρά , θα αξιώσουν έγγραφες δεσμεύσεις προσωπικά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή από τον κ. Αλέξη Τσίπρα, για τη τήρηση του μνημονίου, έτσι ώστε να συνεχίσουν την χρηματοδότηση της χώρας. 
  Και είναι πολύ πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένης της απροκάλυπτης δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο όνομα της λαϊκής ψήφου, θα αθετήσει εν ψυχρώ τις συμβατικές δεσμεύσεις , που έχει αναλάβει η Ελλάδα και πάνω στις οποίες έχει στηριχθεί ένα ολόκληρο διακρατικό σύστημα ( χρηματοδότηση από διεθνείς οργανισμούς και κράτη, επικύρωση συμφωνιών από κοινοβούλια ευρωζώνης,κούρεμα χρέους  κλπ). 
    Εξάλλου, αυτή η θέση έχει εκθέσει προσωπικά όσους εμπλεκόμενους εκτός Ελλάδας διοχέτευσαν λεφτά σε αυτήν, την διαχείριση των οποίων τους έχουν εμπιστευτεί,  χωρίς να επιδιώξουν την δέσμευση όλων των ελληνικών κομμάτων και έτσι σήμερα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά αυτά. 
  Ίσως , μάλιστα, με το γεγονός αυτό να συνδέεται και η πρόσφατη σκληρή επίθεση της Λαγκάρντ κατά της Ελλάδας και των ελλήνων. 
   Και φυσικά, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα θέλει και κυρίως δεν θα μπορεί να δώσει τις έγγραφες διαβεβαιώσεις , που θα του ζητηθούν, ιδίως όταν τις ίδιες δοθείσες από άλλους διαβεβαιώσεις ο ίδιος τις έχει καταγγείλει και  ζητήσει  να ανάκλησή τους από αυτούς που τις έδωσαν, έχει δηλαδή ζητήσει – αν είναι δυνατόν- να αθετήσουν την υπογραφή τους!!!
   Κατά συνέπεια, όποιος πιστεύει ότι οι κίνδυνοι απομακρύνονται με τυχόν εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας πλανώνται πλάνη οικτρά. 
   Τα σοβαρά προβλήματα θα αρχίσουν αμέσως μετά τις εκλογές, αν κατορθώσουμε να φτάσουμε σε αυτές χωρίς να έχουμε επεισόδια οικονομικής κατάρρευσης, όπως αδυναμία του – ήδη σήμερα ευρισκόμενου σε παύση πληρωμών- κράτους στην καταβολή μισθών και συντάξεων. 
   Δυστυχώς, τον τυχοδιωκτισμό...
του Αντώνη Σαμαρά και όλων αυτών των απίθανων τύπων, που τον περιβάλλουν και που επέβαλαν πρόωρες εκλογές, θα τον πληρώσουμε πολύ ακριβά και μέχρι τέλους