Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΝΘΡΑΞ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ


      
Ο κατηγορούμενος κ. Άκης 
Τσοχατζόπουλος 

 
 Ο μέχρι πρότινος δικαστής κ. 
Αθανασίου,που ελπίζεται ότι με 
την συμμετοχή του στην πολιτική,
 θα συμβάλλει στην επικράτηση
των αρχών του δικαίου, όπως η
 αρχή "δεν λιντσάρουμε έναν
 κατηγορούμενο"  

   Με την έναρξη της νέας προεκλογικής εκστρατείας, βγήκε ξανά στην δημοσιότητα το σήριαλ της υπόθεσης Άκη Τσοχατζόπουλου, με διαρροές σε σχέση με κάποιο ημερολόγιο του. 
   Η σύμπτωση της "κίνησης" της δικογραφίας, κάθε φορά, και των διαρροών από αυτήν , σε πολιτικά κρίσιμο χρόνο , σε σχέση με τις εκλογές, αφήνεται στην κρίση κάθε στοιχειωδώς εχέφρονα ανθρώπου. Δεν χρειάζονται σχόλια. 
   Όμως , περικοπές από το περίφημο αυτό ημερολόγιο , αρχίζουν να κυκλοφορούν στο ίντερνετ. 
   Παραθέτω, λοιπόν,  τι βρήκα στο ιντερνετ, σε πρώτη φάση,   για το περίφημο ημερολόγιο του Άκη και ας μου εντοπίσει κάποιος  από που φαίνεται ότι ο άνθρωπος αυτός έχει τα λεφτά , που διαδίδεται ότι έχει (μιλάνε για 18.000.000 ευρώ- έχει σημασία η λέξη "ευρώ") .
   Φέρεται, λοιπόν, ο Άκης, να αναφέρει τα εξής:  
   
«Τα τελευταία τρία χρόνια 2009, 2010, 2011 με ζημιώνεις σχεδιασμένα. Καλύπτω τα υποσχόμενα, που ποτέ δεν ήρθαν. Με το απόθεμα και με χρέη !"

 Στην συνέχεια φέρεται να προσθέτει:

«σταδιακή υπονόμευση...από 2009, 2010+2011... Εχω χρέη...Τράπεζες...Πιέσεις μεγαλώνουν (2-3). Οι ΜΕΓΑΛΟΙ θέλουν τα λεφτά τους πίσω!...Με δάνεισαν 900 000-200 000 -400 000. Η άρνηση αποδέσμευσης και εκκαθάρισης της παλιάς μας συνεργασίας!! '97 -'98 -'99 -2000 -2004. Με απειλούν πλέον. Εάν δεν μου δώσεις και σήμερα λεπτά ! Είμαι υποχρεωμένος να παραπέμψω 2-3 τους πιο πιεστικούς από σένα !"

Για τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ φέρεται να αναφέρει: 

 «ΠΑΣΟΚ υπονόμευση διαρκής 2004+2007. Επίθεση διαρκείας. Κλίμα ...στη Θεσσαλονίκη από ΚΑΣΤ και -στο όνομα του ΓΙΩΡΓΗΣ 2008-2009 -με έκοψαν στις εκλογές ΜΕΑΤ. Μετά τις εκλογές υπονόμευση με Τύπο και ΜΜΕ»

Και για τα οικονομικά του φέρεται να αναφέρει: 

«Αυτή η μη επιστροφή από το 2010 των 900 000 ευρώ ήταν η μεγαλύτερη ΖΗΜΙΑ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. Αναγκάστηκα για κάθε μέρα να καλύπτω τα υποσχόμενα, που δεν έρχονταν τελικά ποτέ, από το απόθεμά μου και με χρέη. Τραγική συνέπεια. Σε...μήνες το απόθεμα μηδενίστηκε, ενώ τα χρέη μεγάλωναν»

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 18.000.000 ΕΥΡΩ, ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ 900.000- 200.000- 400.000  ΕΥΡΏ; 

   Και ο Άκης φέρεται να υπενθυμίζει κάτι, που εγώ προσωπικά αγνοούσα: ότι ο πρώτος ανακριτής είχε επιστρέψει την δικογραφία  την δικογραφία πίσω στην Εισαγγελία , γιατί δεν προέκυπταν ευθύνες του Άκη και επιλύθηκε η διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών , τουλάχιστον  κάτι τέτοιο καταλαβαίνω διαβάζοντας τα εξής: 

"«Επιπλέον, μου έχει στερήσει τους τελευταίους μήνες τα λεφτά, που ενώ δημόσια μου έδινε υποσχέσεις και ελπίδες, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης με τους διώκτες μου αυτούς, άθλιους παλιανθρώπους, που επιχειρούν με ψεύδη αλλά και παρανομίες, όπως με βεβαίωσε με μια πολύ σημαντική απόφαση της Ανώτατης Δικαιοσύνης το Δικ. Συμβ....που έβαλαν τη Βουλή -τη χειραγώγησαν να ασκήσει παράνομα δίωξη εναντίον μου.

Και δεύτερο μου ζήτησαν από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, ξεδιάντροπα, ανήθικα και άτιμα για Ξέπλυμα, στα τέλη Αυγούστου, που ανέθεσαν ο ανακριτής τον Σεπτέμβριο εμμέσως τ'αρνήθηκε και τώρα ΞΑΝΑ ένα συμβούλιο των πλημμελειοδικών τώρα, θα κληθεί αυτές τις μέρες να άρει τη διαφωνία μεταξύ αυτού και του εισαγγελέα»

   ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ , ΑΡΑΓΕ , ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ Ο ΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ; 
   ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
   ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΩΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.   
   Δεν είναι  καν βέβαιο ότι ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Για την ακρίβεια μπορεί να ανταποκρίνονται στην αλήθεια, όσο ανταποκρίνονται κι αυτά , που κυκλοφορούν εναντίον του ανώνυμα. 
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. 
   Και εν πάση περιπτώσει , μία πολιτισμένη κοινωνία οφείλει μεγαλύτερο σεβασμό σε έναν άνθρωπο ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ  ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ , όπως οφείλει να του αναγνωρίσει και το ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ.
     Πολιτικά δικαιούνται (τρόπος του λέγειν) να τον ξεσκίσουν.  
   ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ, ΟΜΩΣ , ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ. 
      Υπάρχουν κάποια όρια , πριν από τα οποία η πολιτική σπέκουλα πρέπει να σταματά. 
    ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,  ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ. 
   Αυτά, όμως, όπως φαίνεται είναι "ψιλά γράμματα" για την  ...
Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της προεκλογικής περιόδου, ιδίως όταν αφορούν έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.