Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ - "ΚΑΙΑΔΑΣ" : ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"

Την ίδια ώρα δεν αναδεικνύουν και δεν καταδικάζουν τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ της "Χρυσής Αυγής", ούτε , όσο πρέπει, την πρακτική της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, με πράξεις βίας. 
ΜΜΕ, ο καλύτερος σύμμαχος της "Χρυσής Αυγής" 

Ένας  άνθρωπος, όπως όλοι μας.    
 Ο ίδιος άνθρωπος κατά την καλλιτεχνική του  
 έκφραση, διαφορετικός από την εικόνα της  
 καθημερινότητάς  του,  όπως  οι περισσότεροι      
 καλλιτέχνες. 

    Έχει γίνει μόδα πλέον τα παρηκμασμένα ελληνικά ΜΜΕ να μας πουλάνε κάθε μέρα "δημοκρατία", κάνοντας και από  μία επίθεση κατά της "Χρυσής Αυγής". Αυτό βέβαια πάντοτε στο πλαίσιο του κυνηγιού του εντυπωσιασμού και της τηλεθέασης
   Τελευταίο "κατόρθωμα": να εμφανίσουν περίπου ως "τρελό"  ή "γραφικό" έναν εκλεγέντα βουλευτή της "Χρυσής Αυγής",  προβάλλοντας μία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ φωτογραφία του, για την οποία ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ την προέλευσή της, κρύβοντας ταυτόχρονα το πραγματικό πρόσωπο του ανθρώπου, την στιγμή που σχεδόν όλοι οι έλληνες την αγνοούμε
    Έτσι εμφάνισαν τον καλλιτέχνη της ροκ κ. Γιώργο Γερμένη,  με μία φωτογραφία του προερχόμενη προφανώς από κάποια καλλιτεχνική παρουσίαση του, κρύβοντας ταυτόχρονα την πραγματική καθημερινή εικόνα του , η οποία δείχνει έναν φυσιολογικό άνθρωπο, όπως χιλιάδες άλλους, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και που φυσικά αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του καλλιτέχνη, με τις όποιες τυχόν  "ακρότητες" της καλλιτεχνικής δημιουργίας του, η οποία σε μία δημοκρατία δεν νοείται να απαγορεύεται. 
    Δεν σκέφτηκαν οι άνθρωποι ότι σήμερα, με την εξάπλωση του internet,  είναι ζήτημα πέντε "κλικ" , για να αποκαλυφθεί στον μέσο πολίτη η ψευδής εικόνα , που επιχείρησαν να εμφανίσουν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο; 
   Έτσι ...
τα ΜΜΕ αποδεικνύονται οι καλύτεροι διαφημιστές της "Χρυσής Αυγής", την οποία σε λίγο θα εμφανίσουν περίπου και ως "θύμα". Και την ίδια ώρα βέβαια θα εισπράττουν την προσβλητική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συμπεριφορά της "Χρυσής Αυγής" έναντι των δημοσιογράφων, όπως αυτήν που είδαμε όταν οι χρυσαυγίτες  εξανάγκασαν κάποιους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι άμα τη ελεύσει του αρχηγού της. 
     Συμπεριφορά  την οποία τροφοδοτούν και οι ίδιοι, γιατί η "Χρυσή Αυγή" έχει επίγνωση της ανυποληψίας των δημοσιογράφων και, για ευνόητους λόγους,  στέλνει εικόνα εναντίον τους λεκτικής (προς το παρόν;)   βίας προς την κοινωνία, την ίδια ώρα που ένα μέρος της κοινωνίας  πιστεύει ότι η "πυγμή" και η "βία" θα λύσουν το πρόβλημα της ασφάλειας, που αντιμετωπίζει. 
    Τελικά τα ελληνικά ΜΜΕ εξελίσσονται στους καλύτερους προπαγανδιστές της "Χρυσής Αυγής". Την οποία, ταυτόχρονα, αρνούμενα να την αποδεχθούν ως μέρος του πολιτικού παιγνίου, από την μία την  σπρώχνουν προς τα άκρα ακόμη περισσότερο και από την άλλη την τροφοδοτούν με ψήφους πολιτών  αγανακτισμένων κατά του συστήματος της πολιτικής και των ΜΜΕ. 
    Άξιος ο μισθός τους.