Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!! - ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΔΙΠΛΑ- ΔΙΠΛΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

   Με πέντε (5) χρόνια κάθειρξη πρωτόδικα,  "βολτάρει" ανάμεσα σε πρώην πρωθυπουργό και υπουργούς !!!
   Ήταν πράγματι χάρμα οφθαλμών , να το βλέπεις αυτό. 
   Παρακολουθώντας κάποιος σήμερα την συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάπειο, δεν μπορούσε να μην θαυμάσει το πως το κόμμα αυτό έχει κάνει πράξη τις αξίες του δυτικοευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, στην κορφή του οποίου έχει την "αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας".
   Έτσι έβλεπες τον έγκριτο συνάδελφό μας κ. Λυκουρέζο να παρακολουθεί την ομιλία του κ. Σαμαρά μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή , τον πρώην υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας , που δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να βρεθούν στον ίδιο χώρο με τον κ. Λυκουρέζο , που ως γνωστόν πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη πέντε (5) ετών, για την γνωστή υπόθεση της "ΑΙΞΩΝΗΣ". 
   Έτσι έκαναν πράξη την παραπάνω αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας του κατηγορουμένου, αποδεικνύοντας  ότι η Νέα Δημοκρατία , το κόμμα που ίδρυσε ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενστερνίζεται απόλυτα τις αρχές του δυτικοευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. 
   Κάπου εκεί δίπλα θα βρισκόταν , οπωσδήποτε, και ο, μέχρι χθες ,αδέκαστος δικαστής  και ήδη  επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, κ. Χ. Αθανασίου, εμπεδώνοντας έτσι την προσήλωση του κόμματος στις παραπάνω αρχές. 
    Βέβαια , δεν θα λείψουν και οι κακόπιστοι , οι οποίοι θα αναφωνήσουν  Decadence, λέξη προσφιλή σ' έναν φίλο μου. 
  Όμως πρόκειται...
για κακόπιστους, ίσως και για κάποιους βλάχους ή βλαχάρες ,  οι οποίοι δεν ξέρουν από ανώτερες ιδέες και θεωρίες,  όπως αυτή βλαχάρα (κατά τον χαρακτηρισμό του Κολωνακίου),  που η ελληνική δικαιοσύνη "έχωσε" στην "στενή", αφήνοντας πίσω της ένα ανήλικο παιδί απροστάτευτο.
   Αλλά αλίμονο εάν ασχολούμαστε με τέτοιους bus class τύπους.
   Εδώ , στις συγκεντρώσεις της ΝΔ, ο νομικός πολιτισμός γράφει ιστορία, εμείς θα ασχολούμαστε με τον λαουτζίκο;