Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ;

Ποιος οπαδός του ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε την Νέα Δημοκρατία,  για λόγους έκτακτης ανάγκης και στο όνομα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη, όταν ακούει κηρύγματα μίσους , σαν αυτά που κάνει η εικονιζόμενη κυρία;

   

    Θα ήταν ψέμα εάν ισχυριζόταν κανείς ότι ακόμη και οι μόνιμα και σταθερά ψηφίζοντες ΠΑΣΟΚ, δεν σκέφτονται, έστω και "φευγαλέα" , το ενδεχόμενο στις επικείμενες εκλογές να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία, ως μία  κίνηση έκτακτης ανάγκης , αν όχι απελπισίας , για να επιτευχθεί  (εάν είναι δυνατόν να επιτευχθεί) η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποφυγή του κινδύνου του οικονομικού και κοινωνικού χάους, με το οποίο φλερτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
   Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι φανατικοί και σταθεροί μέχρι χθες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν στην σκέψη τους μία χαραμάδα να ψηφίσουν , για έκτακτους λόγους ανάγκης, την Νέα Δημοκρατία και έτσι ήδη να έχουν περιέλθει στην θέση του "αναποφάσιστου" , χωρίς καν να το έχουν καταλάβει ακόμη και οι ίδιοι. 
   Όμως οι άνθρωποι αυτοί , την ίδια ώρα βομβαρδίζονται από διάφορα "στελεχάκια" της ΝΔ,  τα οποία  μονίμως καλλιεργούν το μίσος κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου , του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι διέπραξαν το μεγάλο έγκλημα να ...σώσουν την Ελλάδα !!!. 
   Γιατί εάν πράγματι σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη εξαιτίας ενδεχόμενης αναρρίχησης στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ , όπως η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς διατείνονται, τότε οι κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου έσωσαν την Ελλάδα, μόνον και μόνον γιατί αυτή μέχρι τώρα κατορθώνει και στέκεται όρθια
   Ο ψηφοφόρος , λοιπόν , αυτός του ΠΑΣΟΚ, κι αν ακόμη προς στιγμή σκεφτόταν να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία , μόνον και μόνον γιατί σε αυτήν έλαχε ο κλήρος να είναι από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πιο κοντά προς το bonus των 50 εδρών, είναι σίγουρο ότι αποστρέφει το πρόσωπο του προς την Νέα Δημοκρατία ακούγοντας από την μεριά στελεχών της  κηρύγματα μίσους και απειλές διώξεων κατά του  πρωθυπουργού και υπουργών, τους οποίους ψήφισαν και κυρίως πίστεψαν και εξακολουθούν να πιστεύουν. 
   Αν , λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς, με όση λογική του έχει απομείνει , ήθελε πράγματι να αποτελέσει τον πόλο έλξης κάποιων οπαδών του ΠΑΣΟΚ , θα όφειλε ήδη να έχει  αποκηρύξει και  απομονώσει  όσα περιφερόμενα νούμερα διακηρύττουν διώξεις κατά του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων μελών των κυβερνήσεών του.
   Όμως, δεν το έχει κάνει. Όπως και δεν απέκλεισε από τα ψηφοδέλτιά του ανθρώπους, οι οποίοι έγγραφα και ενυπόγραφα έκαναν λόγο για το Γουδί, ως τόπο εκτέλεσης μελών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.  
   Τόσο "λίγος" είναι...
λοιπόν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας γι' αυτό και δεν αξίζει την ψήφο όσων πολιτών τοποθετούμαστε στην λεγόμενη , με την ιστορική έννοια του όρου, "δημοκρατική παράταξη".
    Γιατί τελικά η αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ίσως να μην είναι μεγαλύτερο κακό από την αναρρίχηση της Νέας Δημοκρατίας, του Σαμαρά και όλου του εσμού των εμπόρων του μίσους , που τους περιβάλει.