Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ-ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΥΒΗΣ: ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΉ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ

                              
 Παρακολουθώντας τον κ. Αλέκο Καλύβη στην τηλεόραση, με το ολίγον "χαλαρό" και ολίγον "μπλαζέ" ύφος, να αναπτύσσει , κατά τον συνήθως αόριστο συριζαίικο τρόπο, τις απόψεις του  και έχοντας υπ' όψη μου το  ότι είναι συνδικαλιστής, για να είμαι ειλικρινής δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να μάθω περισσότερα γι' αυτόν. 
   Τα παραπάνω στοιχεία αρκούσαν , για να  απορρίψω στην συνείδησή μου τον εν λόγω κύριο ως έναν μηδέποτε εργασθέντα, όπως εμείς οι υπόλοιποι  , ένα άτομο , που έχει μάθει να σιτίζεται από την πολιτική , της οποίας (πολιτικής) το προσωπικό δεν είναι μόνον αυτό που έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι είναι, δηλαδή υπουργοί και βουλευτές αλλά και ένας άλλος, αθέατος κόσμος, αυτός των συνδικαλιστών και των κομματικών στελεχών , που βιοπορίζονται μέσω της μισθοδοσίας κρατικά ελεγχόμενων επιχειρήσεων, στις οποίες , όμως , ποτέ δεν πατάνε, αφού απασχολούνται είτε με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό είτε με το κόμμα τους είτε και με τα δύο μαζί (μερικά παραδείγματα: Φώφη Γεννηματά και  Τόνια Αντωνίου από το ΠΑΣΟΚ, "εργαζόμενες" η πρώτη σε κάποια τράπεζα και η δεύτερη στον ΟΤΕ, Γιάννης Μανώλης από την δεξιά, συνδικαλιστής από τον χώρο του ΟΤΕ κλπ).
   Όμως παρά την πρώτη άποψή μου για τον άνθρωπο, στην συνέχεια αισθάνθηκα την ανάγκη να μάθω περισσότερα γι' αυτόν, ίσως γιατί δεν ήθελα να αδικήσω κάποιον άνθρωπο, ορμώμενος από το γεγονός ότι διαφωνώ  πολιτικά μαζί του. Έτσι αναζήτησα το βιογραφικό του (από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" , την εποχή , που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και πληροφορήθηκα τα εξής: 
9. Αλέκος Καλύβης 
Τραπεζικός υπάλληλος 
Γεννήθηκε το 1953, στην Αθήνα. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα από το 1971 και ασχολείται με το συνδικαλισμό από το 1978. Το 1980 εκλέχθηκε στη διοίκηση του Συλλόγου Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ). Διατέλεσε γενικός γραμματέας του ΣΥΕΤΕ (1983-1987), γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ (1991-1994) και από το 1995 εκλέγεται στη διοίκηση της ΓΕΣΕΕ, στην οποία διετέλεσε αναπληρωτής γενικός γραμματέας και στη συνέχεια μέχρι και σήμερα αναπληρωτής πρόεδρος. Στέλεχος του ΚΚΕ επί πολλά χρόνια. Από το 1991 δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του Συνασπισμού, του οποίου είναι μέλος της ΚΠΕ. Έχει γράψει άρθρα και εργασίες γύρω από το συνδικαλισμό, τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ιδρυτικό μέλος των κινημάτων των ευρωπορειών και κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και μέλος του συντονιστικού του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Συμμετέχει στην επιτροπή Απασχόλησης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και στην Επιτροπή του Κοινωνικού Διαλόγου για την Αγορά Εργασίας. Είναι μέλος της διοίκησης του Ιδρύματος του Δουβλίνου και μέλος της διοίκησης του Αρχείου Ιστορίας Συνδικάτων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

      Ας παρατηρήσουμε λίγο το βιογραφικό:
   Το έτος 1971, στον καιρό δηλαδή της παντοκρατορίας της Χούντας, όταν κάποια κορόιδα συνομήλικοί του κ. Καλύβη  "έβγαζαν φυλακή" γιατί έβαζαν κροτίδες , για να αντισταθούν κατά της χούντας (βλ. Ανωμερίτης, Ράπανος, για να πάρουμε ένα παράδειγμα από την επικαιρότητα  αλλά και τόσοι άλλοι, που σήμερα δεν τους θυμάται  ούτε η μάνα τους, που παρ' όλα αυτά ταλαιπωρήθηκαν λόγω της αντιχουντικής δράσης τους ), ο κ. Καλύβης , σε ηλικία μόλις 18 ετών !!!, διοριζόταν στην Εθνική Τράπεζα, προφανώς έχοντας "καθαρά" χαρτιά, αφού, απ' όσο γνωρίζω, την εποχή εκείνη ίσχυε το περίφημο "πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων". 
    Στο βιογραφικό  αυτό του κ. Καλύβη , δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό εμπλοκής του σε αντιστασιακή κατά της χούντας δραστηριότητα, ούτε κάποια δίωξή του από την χούντα , στοιχεία , που εάν υπήρχαν , ο εν λόγω κύριος ασφαλώς και θα είχε σπεύσει να τα καταστήσει γνωστά. 
    Όμως η χούντα έπεσε, ως γνωστόν, το έτος 1974. Χρειάστηκαν και άλλα λίγα χρόνια για να εδραιωθεί η Δημοκρατία και έτσι , το έτος 1978, ο κ. Καλύβης, που εν τω μεταξύ υποθέτω ότι θα έχει κάνει και την στρατιωτική θητεία του- που και πως άραγε; ή θα έχει ολοκληρώσει κάποιον κύκλο σπουδών- αν και δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στο βιογραφικό του) αποφασίζει, σε ηλικία 24 ετών, να ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό.
  Αν μη τι άλλο , για την ηλικία του, αποδεικνύεται πολύ οξυδερκής άνθρωπος. 
      Και πράγματι το μέλλον τον δικαίωσε. 
      Με βάση το βιογραφικό του, τουλάχιστον από το έτος 1983, που έγινε γενικός γραμματέας του ΣΥΕΤΕ, σε ηλικία τριάντα (30) ετών,  τυγχάνει συνδικαλιστικής απαλλαγής από την εργασία του και έτσι έχει όλο τον χρόνο να κάνει επάγγελμα το χόμπι του : συνδικαλισμός και πολιτική, δηλαδή "λόγια" και πάλι "λόγια" και υπεράσπιση και αντιπροσώπευση εργαζομένων από έναν άνθρωπο που ο ίδιος δεν εργάζεται, κάνοντας την  ίδια με αυτούς εργασία. 
   Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, σήμερα εμφανίζεται στις τηλεοράσεις, "διδάσκει" τι πρέπει να γίνει στην χώρα μας, δηλαδή για την ζωή όλων μας  και , δεν πρέπει να παραβλεφθεί, επικαλείται μονότονα  μία αναφορά του γερμανού υπουργού Οικονομικών, του γνωστού Σόιμπλε, ο οποίος αναφέρεται στην αποτυχία της ελληνικής ελίτ ή του ελληνικού πολιτικού συστήματος ή κάτι τέτοιο, ποντάροντας ο άνθρωπος αυτός (ο κ. Καλύβης) προφανώς στην άγνοια μας, διότι η ελίτ ή το πολιτικό σύστημα , που πράγματι απέτυχαν στην χώρα μας , περιλαμβάνει και το συνδικαλιστικό και κομματικό σύστημα , στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος ο κ. Καλύβης. 
   Θαυμάστε , λοιπόν, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος...
 πολύ απλά αναπαράγει ή τουλάχιστον επιχειρεί να το κάνει, το αποτυχημένο μεταπολιτευτικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, μεταμφιεσμένος με την άγνοια μας ως προς το ποιοι είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί του.
   ΥΓ. Επακολουθούν κι άλλα βιογραφικά ελλήνων πολιτικών ολόκληρου του πολιτικού φάσματος.