Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ !!!

Η Ευρώπη οδηγείται τάχιστα σε περαιτέρω ενοποίηση κι εμείς εδώ, την ίδια ακριβώς στιγμή,  κινδυνεύουμε να έχουμε μόλις εκλέξει μία κυβέρνηση, η οποία θα έχει  καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους του, δηλαδή θα έχει προκαλέσει ρήξη με την ευρώπη  και θα απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη!!!
                                             
                                                Reuters    Σύμφωνα με το κατά Τσίπρα έγκυρο REUTERS (εξυπακούεται έγκυρο  όχι μόνον όταν δίνει τροφή για εσωτερικής κατανάλωσης κουτσομπολιά, στα οποία επιδίδεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε κάθε περίπτωση) και ειδικότερα σύμφωνα με άρθρο του με τον τίτλο "Europe mulls major step towards "fiscal union"", η Ευρώπη οδηγείται σε "δημοσιονομική ένωση" και μάλιστα ο στόχος είναι  οι ευρωπαίοι ηγέτες να συμφωνήσουν σε έναν "οδικό χάρτη" πολύ σύντομα και συγκεκριμένα στην σύνοδο κορυφής 28-29 Ιουνίου.
 Την ίδια ώρα εδώ στην Ελλάδα, εφόσον έχουμε εκλέξει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα κινούμαστε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και συγκεκριμένα θα έχουμε έμπρακτα αποδείξει ότι δεν σεβόμαστε καμία δημοσιονομική δέσμευση έναντι της ευρώπης, αφού θα έχουμε καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους του και θα απειλούμε τους ευρωπαίους, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να κάνουν ένα τεράστιο βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση , ότι ...θα τινάξουμε στην αέρα την ευρωζώνη!!!
   Όμως το δημοσίευμα δεν περιορίζεται στα παραπάνω. Σε σχέση με την προοπτική της "δημοσιονομικής ένωσης" γράφει και κάτι άλλο: "The hope in Berlin and other capitals is that if leaders can present a credible plan for moving towards a fiscal union, further contagion - even in the event of a Greek exit from the euro zone - can be limited, one senior central banker said", δηλαδή "η ελπίδα στο Βερολίνο και στις άλλες πρωτεύουσες είναι ότι εάν οι ηγέτες μπορούν να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο για κίνηση προς μία δημοσιονομική ένωση, περαιτέρω μετάδοση της κρίσης- ακόμη και στην περίπτωση μίας ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη- μπορεί να είναι περιορισμένη, όπως είπε ένας υψηλόβαθμος τραπεζίτης". 
   Δηλαδή, με άλλα λόγια , η ευρωπαϊκή δημοσιονομική ένωση εξυπηρετεί, εκτός των άλλων, και μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ !!!
   Το συμπέρασμα: ...την ώρα που η κρίση γίνεται ευκαιρία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η Ελλάδα κινδυνεύει, με το να επιχειρεί να εκβιάσει την Ευρώπη, να βρεθεί έξω από αυτήν.
   Ας προσέχαμε....