Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

ΚΟΡΗ ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

            Η Ζωή (με κεφαλαίο και μικρό το Ζ) διέψευσε οικτρά την     αναρτηθείσα τον Ιούνιο του 2012  παρούσα δημοσίευση-
                                                         14.8.2015                     

              
   Για να είμαι ειλικρινής αγνοούσα την ύπαρξη της θυγατρός Νίκου Κωνσταντοπούλου, μέχρι που κάποια στιγμή πληροφορήθηκα ότι είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. 
    Στην συνέχεια διαπίστωσα ότι η πορεία της ήταν δικηγορία , στα ίχνη του πατέρα  και μετά πολιτική μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης στα ίχνη του πατέρα. 
   Έχουμε δηλαδή επανάληψη , γι' άλλη μία φορά , του φαινομένου της οικογενειοκρατίας , μεταφυτευμένο, αυτήν την φορά, από τον χώρο των κομμάτων του αστικού χώρου , στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν είναι αμιγώς αριστερό κόμμα αλλά ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα , με κύριο χαρακτηριστικό τον λαϊκισμό και όλα τα ξεπερασμένα στοιχεία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. 
   Θυμίζω ότι ο πατήρ Κωνσταντόπουλος υπήρχε ηγέτης της αριστεράς, που κατέληξε να αυτοπροταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας , επιζητώντας (για να μην γράψω ικετεύοντας) την στήριξη της ...δεξιάς. Και όχι της οποισαδήποτε δεξιάς. Της δεξιάς του Κώστα Καραμανλή. 
  Στην συνέχεια , βέβαια, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις τοποθετήσεις της θυγατρός Κωνσταντοπούλου στην τηλεόραση, διαπιστώνοντας ότι μάλλον πρόκειται για μία ακόμη μετριότητα της πολιτικής, που δεν θα διεκδικούσε  ψήφο ούτε για διαχειρίστρια της πολυκατοικίας της, εάν δεν ήταν κόρη του πατέρα της. 
   Γιατί , όμως, μπήκα στον κόπο να γράψω όλα αυτά; 
   Γιατί μου έκανε καταπληκτική εντύπωση το εξής: ...

   Πριν από λίγα λεπτά είδα στην  κρατική τηλεόραση την εκπομπή "remake", η οποία, χωρίς να είναι προεκλογική,  πραγματευόταν, μάλλον με σοβαρότητα, το θέμα της  λειτουργία του κράτους, σε σχέση με τις εργασιακές συντεχνίες του και  το πολιτικό σύστημα. 
 Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και η ...κόρη Κωνσταντοπούλου. 
  Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε; Άγνωστο. 
  Τι είπε; Κοινοτοπίες , περιβεβλημένες από έναν "νομικό" λόγο, επιπέδου φοιτητή νομικής τρίτου έτους (τουλάχιστον με τις παραστάσεις , που εγώ έχω από τις σπουδές μου στην νομική). 
  Σε αυτήν, λοιπόν, την ,μάλλον σοβαρή, εκπομπή, όπου οι συμμετέχοντες απλώς τοποθετούνταν μέσα από ένα χώρο, οι τοποθετήσεις της κυρίας θυγατρός Νίκου Κωνσταντόπουλου  συνοδεύονταν με πλάνα , όπου κυκλοφορούσε μόνη στην άδεια από κόσμο Ευελπίδων , ληφθέντα, υποτίθεται, για να συνοδευτούν  με την λειτουργία της δικαιοσύνης, ως μέρος της κρατικής λειτουργίας, θέμα το οποίο πραγματευόταν η εκπομπή,  που όμως,  κατ' ουσίαν,  σκοπό είχαν την προβολή της εν λόγω κυρίας. 
   Την ίδια ώρα δηλαδή που η κρατική τηλεόραση μετέδιδε μία εκπομπή , με αντικείμενο τον θανάσιμο εναγκαλισμό του κράτους από το πολιτικό σύστημα, την ίδια ώρα χρησιμοποιόταν (η κρατική τηλεόραση) για την έξω από κάθε κανόνα ισοπολιτείας και αντικειμενικότητας προβολή μίας ευνοούμενης της οικογενειοκρατίας και ευνοιοκρατίας σε επίπεδο πολιτικού συστήματος!!!
   Το μόνο θετικό είναι ότι δεν πήγε χαμένος ο αγώνας του Νίκου Κωνσταντόπουλου. 
  Μπορεί να μην έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας του Καραμανλή, αλλά τουλάχιστον έγινε ο ιδρυτής πολιτικής δυναστείας. 
    Έτσι, για να μην ξεχνάμε ποιοι είναι οι αριστεροί , που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε σπουδαίους. 

ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ