Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ, Η ΔΟΥΡΟΥ, Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

   Μετά τα γνωστά επεισόδια στην εκπομπή Παπαδάκη και την αποχώρηση του ταραξία κ. Κασιδιάρη, η κυρία Δούρου ανέφερε τα εξής: 
                                    
 
   Από το blog "ΤΟ ΓΡΕΚΙ" κάποιοι είχαν την υπομονή να αναζητήσουν τι εννοούσε (ναι υπάρχουν  και τέτοιοι βιτσιόζοι ) και αναφέρουν  τα εξής: 


   "Ποιο είναι λοιπόν το περίφημο "Ψήφισμα των Κορυσχάδων" από το οποίο η Ρένα Δούρου δεν θα κάνει "ούτε βήμα πίσω"; Ήταν το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΑΜ της 27ης Μαΐου του 1944, το οποίο αποτέλεσε την πολιτική βάση της απόπειρας ένοπλης κατάληψης της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ! Ας δούμε τι έλεγε στο άρθρο 8:

Αρθρο 8. – Ο πρωταρχικός σκοπός και ο γνώμονας για την άσκηση όλων των εξουσιών είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του έθνους. – Το Εθνικό Συμβούλιο, η ΠΕΕΑ, οι ένοπλοι και άοπλοι πολίτες υπηρετούν πριν απ’ όλα το σκοπό αυτό. – Ο Εθν. Στρατός ΕΛΑΣ, είναι το ένοπλο τμήμα του έθνους, που μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας και τις ελευθερίες του λαού.

Και όλα αυτά το 1944 μπορεί να ακούγονταν εν μέρει λογικά (και λέμε εν μέρει γιατί υπήρχε νόμιμη εξόριστη κυβέρνηση την οποία προσπάθησαν να ανατρέψουν με την ανταρσία του Δεκεμβρίου η οποία κατέληξε στις γνωστές σφαγές), αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο "η ιερή σκυτάλη του ψηφίσματος των Κορυσχάδων", έχει να μας πει κάτι σήμερα; Πάμε για ένοπλο αντάρτικο; Την απάντηση την δίνει έτερο λαμπρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ."

    Είναι όμως προφανές ότι πρόκειται για μία προσπάθεια μαύρης προπαγάνδας, που εκμεταλλεύεται μία μάλλον ελαφριά τοποθέτηση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα τελούσε σε μία διαταραγμένη ψυχική κατάσταση, αφού μόλις πριν από λίγο είχε δεχθεί την βίαιη επίθεση του κ. Κασιδιάρη, που της πέταξε νερό στο πρόσωπο ...
αποκαλώντας την "νούμερο"....
   Κατά συνέπεια η επίκληση του τι ανέφερε το συγκεκριμένο στέλεχος συνιστά unfair, έστω κι αν αποκάλυψε τις ιδεοληψίες , που "κουβαλάνε" τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.