Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΙΟ...ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΤΟΚΙΑ!!!

           Το θαύμα κρατά τρεις μέρες
                   
    Κι όμως ήταν πριν από λίγες ημέρες, όταν η Σύνοδος Κορυφής για εμάς του Έλληνες, με την συμμετοχή , βέβαια, και  του Αλέξη Τσίπρα  και του ΣΥΡΙΖΑ !!!, που έτσι απέδειξαν το πόσο ευκαιριακοί είναι στις πολιτικές θέσεις τους, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι, που παραπαίει στο εσωτερικό της χώρας του, εξ ου και η στήριξή του από την υπόλοιπη  Ευρώπη και ιδίως την Γερμανία,   συνεπικουρούμενος και από το ...ποδόσφαιρο !!! , είχε αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό ήρωα, σε Super Mario,  που κατατρόπωσε την κακιά Μέρκελ. 
    Κι αυτό γιατί , στην Σύνοδο Κορυφής, λήφθηκε μία απόφαση , που από καιρό είχε κυοφορηθεί, για την χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών απευθείας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης καθώς και για  την αγορά, από τους ίδιους μηχανισμούς, ομολόγων της ευρωζώνης από την δευτερογενή αγορά.  Και την ίδια ημέρα η ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας κέρδισε την ποδοσφαιρική ομάδα της Γερμανίας!!!. 
   Έτσι γίνεται η ανάλυση των οικονομικών ζητημάτων στην χώρα μας. 
 Σήμερα κανείς δεν πρόσεξε ότι τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων ανέβηκαν και πάλι. 
  Συγκεκριμένα, στις 5.6.2012 το επιτόκιο των δεκαετών ανέβηκε σε 6,016%   από 5,755%, που είχε διαμορφωθεί  την προηγούμενη μέρα , που φυσικά και πάλι είναι υψηλό και καθιστά το δημόσιο χρέος της Ιταλίας μη βιώσιμο.
    Είπε...
κανείς τίποτε εδώ στην Ελλάδα; 
   Μα τι να πει; Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, το θαύμα κρατάει τρεις ημέρες....Και δεν έχουμε εν όψει και κανέναν ποδοσφαιρικό αγώνα για να παρηγορηθούμε.