Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΑΠΤΟΗΤΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ. ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ , ΕΞΑΛΛΟΥ, ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ)

                       Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης
    
     Χθές ο Υπουργός Προστασίας Δικαστών και Δικηγόρων (κατά κόσμον "Υπουργός Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων") ξιφούλκησε υπέρ των Δικαστών. 
   Σήμερα ήταν η σειρά των δικηγόρων να δεχθούν την φιλόστοργη υποστήριξή του. 
  Συγκεκριμένα , σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενος στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού δικηγορικού συλλόγου, ο κ. Ρουπακιώτης τούς κάλεσε να υπερασπιστούν το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος. Αναφερόμενος στο «άνοιγμα» του κλάδου, είπε ότι «το επάγγελμά δεν άνοιξε άλλα ξεχείλωσε», ενώ τόνισε ότι είναι «ύβρις» να μιλάμε για «άνοιγμα» όταν δικηγόροι με 10-15 χρόνια εμπειρίας αμείβονται με 400-500 ευρώ. Έκανε δε λόγο για γενιά «νεόπτωχων» δικηγόρων.
    Πολύ ωραία. Αφού το επάγγελμα "ξεχείλωσε", γιατί άραγε να μην θεσμοθετηθούν και περιορισμοί στην είσοδο νέων στο δικηγορικό επάγγελμα; 
   Και το αντικείμενο της αρμοδιότητας του Υπουργού Δικαιοσύνης ποιο , τελικά, είναι, το πόσο αμείβονται οι δικηγόροι ή η λειτουργία της Δικαιοσύνης προς όφελος του συνόλου του ελληνικού λαού. 
  Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, άνθρωπος καθ' όλα έντιμος και ευγενής, πλην όμως φορτωμένος με έντονες παραστάσεις από το δικηγορικό παρελθόν, δυστυχώς σηματοδοτεί την εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση, στην οποία βρίσκεται αυτή η κυβέρνηση
   Εγκλωβισμένος στο συνδικαλιστικό παρελθόν του, ως δικηγόρος,...
είναι προφανές ότι βρίσκεται μακρά των σύγχρονων αναγκών της Δικαιοσύνης.