Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Εκπέμπουμε ένα μήνυμα ότι η χώρα λιμοκτονεί, και αυτό είναι λάθος. Η χώρα περνάει μια βαθιά οικονομική κρίση, υπάρχουν συμπολίτες μας που χρειάζονται τη στήριξη μας. Αυτό πρέπει να γίνεται διακριτικά, όχι με φαμφάρες και πανηγύρια, για να προστατεύσουμε και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων οι οποίοι προσέρχονται για να πάρουν τα τρόφιμα. Και δεν...
...καταλαβαίνω, επίσης, κάτι άλλο. Πως γίνεται αυτό με «ξένα κόλλυβα». Δηλαδή, που ήσαν οι κύριοι αυτοί στα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης όλον αυτόν τον καιρό; Όταν ο κάθε Έλληνας προσφέρει από το υστέρημα του, αυτοί περίμεναν να πάρουν την κρατική επιχορήγηση; Λεφτά των φορολογουμένων; Και με αυτά να κάνουν δωρεάν φιλανθρωπία; Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα.

Και δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο ακόμα, να σας πω την αλήθεια. Αυτό το διαχωρισμό μεταξύ Ελλήνων και ξένων. Πρώτα απ’ όλα, εγώ δεν το βρίσκω καθόλου χριστιανικό αυτό, όταν οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, και, κατά δεύτερο λόγο, καθόλου πολιτικό. Είναι μια εσφαλμένη πολιτική κίνηση. Το να δίνουμε τρόφιμα σ’ αυτόν που πεινάει, μεταξύ άλλων, βοηθάει και στο να τον κρατήσουμε από το μικρο-έγκλημα. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν; Και θα ζητάμε ταυτότητα στον άνθρωπο που πεινάει; Δηλαδή, για του δώσεις ένα κομμάτι ψωμί, θα του ζητάς στοιχεία ταυτότητας; Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με όλα αυτά. Να μη χρησιμοποιούμε την κοινωνική αλληλεγγύη για να κάνουμε πολιτική προπαγάνδα.
ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ