Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ


   Επειδή πάντα υπάρχει ο κίνδυνος η πολιτική τοποθέτησή μας να αλλοιώσει την κρίση μας και έτσι να αδικήσουμε έναν πολιτικό, με τον οποίο δεν συμφωνούμε, θα αρκεστώ να αναφερθώ σε δύο σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς κανέναν εκ μέρους μου σχολιασμό.
      «Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Εσείς όμως μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις. Θα έχουμε χάσει πλήρως εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, θα ήμαστε υποτελείς και ολόκληρη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη»

Σε ερώτηση του Χρήστου Τελίδη, ανταποκριτή του Εθνους στη Θεσσαλονίκη, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και με αφορμή το παράδειγμα της παραπαιδείας, ο κ. Τσίπρας φάνηκε να συνδέει την ένταση της πειθαρχικής αντιμετώπισης τέτοιων κρουσμάτων με το γενικότερο μισθολογικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων:
«Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι ο εκπαιδευτικός να ζει με αξιοπρέπεια. Και όταν φτάσουμε στο επίπεδο αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην τήρηση της νομιμότητας (...)Οταν τον εξαθλιώνεις πρέπει να βρει έναν τρόπο να ζήσει. Ακόμα και στην περίοδο πριν από την κρίση όλοι ξέραμε ότι υπάρχει το πρόβλημα της παραπαιδείας».
   Ο καθένας...
μπορεί να κρίνει και να προσδιορίσει την στάση του , σε σχέση με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που ασφαλώς εκφράζουν το κόμμα του.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ