Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΝΥΣΗ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!!!

  Μήνυση κατέθεσε η "Χρυσή Αυγή" κατά των Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", σύμφωνα με την ειδησεογραφία.
   Τίποτε τα παράδοξο μέχρι εδώ. Είναι γνωστή από παλιά στην πολιτική ζωή της Ελλάδας η υποβολή μηνύσεων, με κέρδος το γνωστό "πεντάλεπτο" της δημοσιότητας.
    Αυτό, που εντυπωσιάζει , όμως, είναι ότι στην εν λόγω μήνυση, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα,  αναφέρεται επί λέξει:  
«Πέραν πάσης λογικής και νομικής υποχρέωσής τους, και ενώ η χώρα βυθίζετο και βυθίζεται εις οικονομική άβυσσο, τόσο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν ενήργησαν οποιονδήποτε έλεγχο και δια του τρόπου αυτού παρείχαν "άσυλον" στους υπόπτους - δράστες, στερώντας παράλληλα απ' την ελληνική πολιτεία, εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ ως έσοδα εκ φορολογίας.

»Επειδή, η προπεριγραφόμενη συμπεριφορά των δύο ανωτέρω μηνυομένων αλλά και όσων από την εισαγγελική έρευνα υπηρεσιακών ή μη παραγόντων προκύψει ανάμειξη ή συμμετοχή ή έστω υποχρέωση, πληροί την νομοτυπική μορφή (αντικειμενική - υποκειμενική υπόσταση) τόσο του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ' άρθρο 259 ΠΚ όσο και του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία, κατ' άρθρο 231 ΠΚ, ζητούμε την κατά νόμο ποινική δίωξη των ανωτέρω μηνυομένων και παντός άλλου συνυπαιτίου, για τα αδικήματα των άρθρων 259, 231 ΠΚ
   
   Ποιο είναι όμως το στοιχείο που συγκεκριμένα εντυπωσιάζει;
   Ότι στην μήνυση,  ενώ ζητείται η ποινική δίωξη για πλημμελήματα (άρθρα 259 και 231 ΠΚ),  δεν προστέθηκε τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα , για το οποίο και η "κουτσή Μαρία" στο διαδίκτυο και στις τηλεοράσεις  κραύγαζε ότι τελέστηκε, δηλαδή  το πολυτραγουδισμένο αδίκημα  της απιστίας (είτε απλής είτε περί την υπηρεσία- άρθρα 256 και 390 ΠΚ).
   Πως συνέβη αυτό;
   Μήπως ...

άρχισαν οι εκπτώσεις και στις μηνύσεις ή μήπως ζούμε στην χώρα του χαβαλέ;
   Ο συντάκτης της μήνυσης, πάντως, αποδεικνύεται σοβαρότερος από όσους δύο μέρες τώρα κάνουν τους εισαγγελείς, μοιράζοντας κακουργήματα δεξιά και αριστερά.