Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟ ΑΙΡΕΣΗ Ο ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ κ. ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ "ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ" ΤΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟ


     Οι «εξηγήσεις» , που ψέλλισε ,  κάνουν ακόμη πιο ορατή την προοπτική της αργίας του.

   Η αδυναμία του να αντιληφθεί ότι η ποινική καταδίκη του  πλήττει το κύρος του δίνει το μέτρο της απώλειας επαφής του με την πραγματικότητα και της ραγδαίας κατάρρευσής του.

   Οι θεωρίες συνωμοσίας , που κατασκευάζει, για «μνημονιακές» δυνάμεις, που τάχα τον επιβουλεύονται , μόνον τον πανικό του αποκαλύπτουν  , δεν πείθουν   κανένα, ακόμη και τον πιο αφελή,  και φυσικά εκθέτουν τον ίδιο.
    
   Ας  κοιτάξει τους δημότες του στα μάτια και ας τους πει τι χρήματα εισπράττουν και δαπανούν, κάθε μήνα, ο ίδιος  ως δήμαρχος (όπως και τα τελευταία 22 χρόνια) και όλοι οι μισθοδοτούμενοι από τον δήμο και κυκλοφορούντες με δημοτικά αυτοκίνητα συνεργάτες του, η πληρωμή των οποίων εξασφαλίζεται από τον Μηχανισμό Στήριξης και μετά ας κάνει τα καλαμπούρια του περί "μνημονίων" σε εμάς τους υπόλοιπους απλούς πολίτες, που πληρώνουμε τον λογαριασμό των  "μνημονίων". 

   


    Στις 17.12.2012, ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου υποχρεώθηκε, με ανακοίνωσή του γραφείου τύπου του δήμου,  να   ομολογήσει ,επιτέλους, αυτό , που για είκοσι (20) ημέρες κρατούσε μυστικό από τους δημότες του: την ποινική καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους.
      Είναι και αυτό μία πρόοδος….
    Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. δήμαρχος,  με την  καθυστερημένη  ανακοίνωσή του , αοριστολογεί ανάμεσα στον  πρώην δήμο Καλυβίων  και την ΤΕΔΚΝΑ , αποφεύγοντας  να απαντήσει ευθέως στα ερωτήματα , που του τέθηκαν.

    Ισχυρίζεται, λοιπόν ότι η   ποινική καταδίκη του  δεν αφορά τα καθήκοντά του ως δημάρχου Καλυβίων αλλά ως προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ και ότι συνεπώς από την καταδίκη αυτή  δεν δημιουργείται θέμα αργίας του.
     Κατ' αρχήν , αν ο κύριος δήμαρχος θέλει να αποδείξει  αυτά , που ισχυρίζεται, μπορεί να κάνει κάτι πολύ απλό, που όμως αποφεύγει: να δώσει στην δημοσιότητα  το εις βάρος του κατηγορητήριο, στο σύνολό του, το οποίο μόνον ο ίδιος, ως κατηγορούμενος, έχει στην κατοχή του. 
     Αντί να κάνει αυτό το απλό, καταφεύγει σε αοριστολογίες , που δεν πείθουν κανέναν. 

     Γιατί, όμως,  δεν το κάνει;
     
   Γιατί αποφεύγει την παροχή κάθε πληροφορίας  , γύρω από την  ποινική καταδίκη του;

   Γιατί αποφεύγει ακόμη και να ψελλίσει για ποια ακριβώς αδικήματα καταδικάστηκε;

     Η απάντηση είναι απλή:...
διότι ακόμη και υπό την εκδοχή , που αόριστα και μπερδεμένα δίνει και την οποία οφείλει ο ίδιος να αποδείξει, ότι δηλαδή τέλεσε τα αδικήματα , για τα οποία καταδικάστηκε, ως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ ,  τίθεται ευθέως ζήτημα θέσεώς του σε αργία.
     Όπως στην προηγούμενη  ανάρτησή επί του θέματος αυτού  αναφέρεται,  το άρθρο 236 του Ν. 3852/2010  προβλέπει ότι ο δήμαρχος τίθεται σε αργία , εφόσον από τη διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στο Δήμο, ή στα νομικά του πρόσωπα.
   Και το ερώτημα , που  τέθηκε στον κ. δήμαρχο  είχε κατά λέξη ως εξής: «Ποιες ακριβώς πράξεις περιελάμβανε το κατηγορητήριο και εάν , σύμφωνα με αυτό, προκύπτει οικονομική βλάβη του δήμου ή νομικού προσώπου του».
        Η ΤΕΔΚΝΑ είναι νομικό πρόσωπο τυπικά ιδιωτικού  δικαίου, που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (βλ. σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ) , στο οποίο μετέχουν υποχρεωτικά , ως μέλη , οι δήμοι και οι κοινότητες και σε αυτήν ο κ. δήμαρχος συμμετείχε ως εκπρόσωπος του δήμου Καλυβίων, δηλαδή ήταν  κι αυτή ένα νομικό πρόσωπο , στο οποίο ο δήμος  συμμετείχε, από κοινού με άλλους δήμους,  και συνεπώς εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία των νομικών προσώπων.
     Κατά συνέπεια η  τέλεση  παράβασης καθήκοντος, ακόμη και  από την θέση του προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ, εφόσον από αυτήν προκλήθηκε οικονομική βλάβη , συνιστά λόγο για  να τεθεί σε αργία ο κ. δήμαρχος.   
         Οι «εξηγήσεις», λοιπόν,  που επιχείρησε  να δώσει , τον  φέρνουν ακόμη πιο κοντά στην αργία του, παρά τον απομακρύνουν από αυτήν.
   Και φυσικά  η απόπειρα δαιμονοποίησης , ως "μνημονιακών", απλών δημοτών ,  που ασκούν το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα τους του πολιτικού ελέγχου και της κριτικής για τα δημοτικά πράγματα, οι οποίοι τάχα ενεργούν στο πλαίσιο κάποιας παγκόσμιας συνωμοσίας , η οποία στόχο έχει να πλήξει τον ...κ. Πέτρο Φιλίππου  και άλλες τέτοιες φαιδρές  θεωρίες, που επιχειρεί να κατασκευάσει  ο κ. δήμαρχος, και  που ,ούτως ή άλλως, δεν πείθουν κανέναν, ούτε καν τους πιο φανατικούς  από τους οπαδούς  του,  δεν εκθέτει κανέναν άλλον, εκτός από τον ίδιο, ο οποίος αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει καμία δημοκρατική αντίληψη ,απεχθάνεται την κριτική και τον δημοκρατικό έλεγχο και κυρίως δίνει την εικόνα του ανθρώπου , που φοβάται. 
    Και κάτι τελευταίο για το καλαμπούρι περί "μνημονίου": όλοι οι εργαζόμενοι , δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα μνημόνια τα έχουμε  πληρώσει ακριβά με φόρους και μείωση των εισοδημάτων μας. 
  Πολλοί εργαζόμενοι, μάλιστα, του ιδιωτικού τομέα, και με ανεργία, η οποία ήδη κτυπάει και την πόρτα του δημοσίου τομέα
   Αυτά τα "μνημόνια", όμως, επιτρέπουν ακόμη την πληρωμή παχυλών δημαρχιακών μισθών , σαν αυτούς, που εισπράττει ο κ. δήμαρχος τα τελευταία είκοσι πέντε (25) χρόνια. 
   Μπορεί , λοιπόν, ο κύριος δήμαρχος να κοιτάξει στα μάτια τούς δημότες του και να τους πει τι εισπράττει κάθε μήνα από τις θυσίες τους; 
 Μπορεί να τους εξηγήσει  τι δαπανάται μηνιαίως για τις μετακινήσεις του ιδίου και των υπολοίπων αιρετών συνεργατών του; 
   Μπορεί να τους αναλύσει τι πληρώνεται κάθε μήνα σε πάσης φύσεως μισθούς σε διάφορα "στελέχη" του δήμου και νομικών προσώπων του; 
   Ας το κάνει , κι ας έλθει μετά να  κάνει τα καλαμπούρια του  περί "μνημονίων" εναντίον απλών δημοτών και πολιτών.