Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΠΟΝΗ ΜΕ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ REAL.GR

     Τα περισσότερα απ' όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι παγκοίνως γνωστά  στην Ελλάδα από πολλά χρόνια. 
   Ο κ. Πεπόνης, ασκώντας τα καθήκοντά του με στοιχειώδη επιμέλεια, δεν όφειλε να τα πληροφορηθεί κατά την προκαταρκτική εξέταση, που διενήργησε; 
  Ή μήπως αμφισβητεί τα στοιχεία της EUROSTAT , της Κομισιόν , του  Eurogroup και της Σύνοδου Κορυφής των 27;
    Όλοι θυμόμαστε ότι ο   Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με αφορμή δηλώσεις των κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη , είχε ζητήσει την πειθαρχική δίωξη και απομάκρυνσή τους από την θέση των Οικονομικών Εισαγγελέων, πλην όμως το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τούς απάλλαξε και τούς διατήρησε στην θέση τους.
   Άρα , αν υποτεθεί ότι υπάρχει θέμα με τους εν λόγω εισαγγελείς, δεν αφορά τους ίδιους αλλά την ηγεσία της Δικαιοσύνης
   Σας θυμίζει αυτό κάτι 
       

    Σύμφωνα με ρεπόρτάζ του Θάνου Αθανασίου για το REAL.GR , ανύπαρκτο ζήτημα χαρακτηρίζουν κύκλοι της Κομισιόν στις Βρυξέλλες και πηγές της Eurostat τα περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009, παρακολουθώντας με απορία και αγανάκτηση τις σχετικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας. «Για τη διεθνή κοινότητα, τους 17 εταίρους στο ευρώ, την Κομισιόν και την τρόικα όχι απλώς δεν υφίσταται...
ζήτημα τεχνητής διόγκωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος που κοινοποιήθηκε από τις ελληνικές αρχές τον Οκτώβριο του 2009, αλλά απεδείχθη πως η τότε εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ ήταν αρκετά συντηρητική», τονίζουν κύκλοι της Κομισιόν. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δέχθηκε η Eurostat, το έλλειμμα του 2009 διαμορφώθηκε κατά τη λεγόμενη πρώτη ειδοποίηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος τον Απρίλιο του 2010 στο 14,1% και κατά τη δεύτερη ειδοποίηση τον Οκτώβριο του 2010 στο 15,6%. Κομισιόν και Eurostat υπενθυμίζουν πως από το Νοέμβριο του 2009 και μέχρι το Νοέμβριο του 2010 οι ελληνικές στατιστικές αρχές τέθηκαν υπό την επιτροπεία των κοινοτικών, με απόφαση που επικύρωσε το Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής των 27 και ως εκ τούτου τα τελικά στοιχεία για το 2009 αποτελούν εύρημα των ελέγχων των ευρωπαϊκών στατιστικών αρχών και όχι κάποια ανεξέλεγκτη ειδοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ. Η Eurostat, μάλιστα, μέχρι να καταλήξει στην αποτύπωση του 15,6% δημοσίευε όλα τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία συνοδεία αστερίσκου. Σύμφωνα με τα κείμενα των αποφάσεων του Eurogroup και των Συνόδων Κορυφής που ασχολήθηκαν με το ελληνικό θέμα το μόνο αξιόπιστο ποσοστό αναφοράς για το 2009 είναι το 15,6 και βάσει αυτού έχει υπολογιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή των επομένων ετών. 

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν πως από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, τα ελληνικά δημοσιονομικά μεγέθη είναι «καθαρά και ξάστερα» και η παραγωγή τους «γίνεται στην πηγή» από τους αρμόδιους ελεγκτές της Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ. 

«Αν το έλλειμμα ήταν μικρότερο τότε, αφενός τα ποσά των δανείων θα επαρκούσαν αφετέρου το βήμα προσαρμογής θα ήταν μικρότερο. Τίποτα από τα δύο δε συνέβη, απεδείχθη πως η Ελλάδα χρειάστηκε και δεύτερο δάνειο - μέχρι πρότινος υπήρχε χρηματοδοτικό κενό, που αντιμετωπίστηκε με τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου - ενώ σήμερα μόνο τα arears διευρύνθηκαν κατά 10 δισ.», δηλώνει στοReal.gr κοινοτικός αξιωματούχος υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. 

Διπλωματικές πηγές και άνθρωποι του Συμβουλίου κάνουν λόγο για βραχεία μνήμη. Είναι ομολογουμένως δύσκολο να πειστούν ότι, μετά τα όσα έχουν συμβεί, υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που αμφισβητούν εμπράκτως την εγκυρότητα των στατιστικών που δέχονται 27 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και υπενθυμίζουν ότι όποιες εσωτερικές διαδικασίες και όποιο νομικό υπόβαθρο να υπήρχε στην ΕΛΣΤΑΤ πριν από την επέμβαση των εταίρων, τα μόνα στοιχεία που έχουν σημασία είναι αυτά που παρήχθησαν βάσει των κανονισμών της Eurostat, του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης χθες, του δημοσιονομικού Συμφώνου και του ευρωπαϊκού εξαμήνου σήμερα: «Αυτά είναι διεθνές δίκαιο και αποτελούν δεσμευτική υποχρέωση της Ελλάδας από τη συμμετοχή της στο ευρώ και την ΕΕ».
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ