Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγνοεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ότι οι δικαστικές ενέργειες και αποφάσεις υπόκεινται κι αυτές στην δημόσια κριτική; 
 Και εν τέλει: έχουν δικαίωμα οι εισαγγελείς να χαρακτηρίζουν "δωσίλογους" τους πολιτικούς αλλά δεν έχουν δικαίωμα οι πολιτικοί να κρίνουν τις εισαγγελικές ενέργειες;
 Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές...
    
    
     Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που κρίνουν την παραγγελία προς άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου και δύο ακόμη στελεχών της , η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έκρινε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση, αντιδικούσα με τον πρώην πρωθυπουργό και αρνούμενη, ούτε λίγο , ούτε πολύ, το δικαίωμά του να κρίνει τις ενέργειες των Οικονομικών Εισαγγελέων. 
   Η τοποθέτηση αυτή , ...ότι δηλαδή ουδείς δικαιούται να κρίνει τις εισαγγελικές ενέργειες , όταν μάλιστα αυτές αποδοκιμάζονται από το σύνολο ...της Ευρώπης !!! και  που, όπως φαίνεται, στηρίζονται σε καταθέσεις ανθρώπων , που δημόσια διακινούν φληναφήματα περί του ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν κάτω από 4 % !!!, είναι  βαθιά αντιδημοκρατική και συνιστά εκ μέρους της εισαγγελικής ένωσης θεσμική αυθάδεια. 
    Όλοι οι διαβιούντες στην ελληνική επικράτεια , έλληνες και  αλλοδαποί, έχουμε το αναφέρετο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. 
    Και το δικαίωμα αυτό μας δίνει το δικαίωμα να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα , υπό τις αυτονόητες βέβαια προϋποθέσεις της ευπρέπειας και της μη χρήσης της συκοφαντίας, οπότε το όλο θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης, εφόσον βέβαια ο θιγόμενος κρίνει ότι πρέπει να καταφύγει σε αυτήν. 
   Αυτό δεν το γνωρίζουν οι κύριοι εισαγγελείς; 
 Κατά συνέπεια το να καταδικάζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος έναν πολιτικό γιατί ασκεί δημόσια κριτική σε εισαγγελικές ενέργειες, συνιστά θεσμική αυθάδεια. 
   Κι όχι μόνον. 
 Σηματοδοτεί μία αντιπαλότητα  γενικά  ανάμεσα στους λειτουργούς της δικαιοσύνης και της πολιτικής, η οποία είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία. 
  Όλοι οι έλληνες είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου. 
  Οι δικαστές δεν βρίσκονται υπεράνω του νόμου. 
  Όποιος διακηρύσσει το αντίθετο, κατ' ουσία αρνείται την ίδια την δημοκρατία.   
 Τέλος η παραπάνω ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος συνιστά και μοναδική εκδήλωση υποκρισίας. 
   Γιατί; 
   Διότι πρόκειται για την ίδια ένωση, που όταν κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία κατά μελών της διότι χαρακτήρησαν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση , ως "κυβέρνηση δωσίλογων", έσπευσε να προστατεύσει τα μέλη της αυτά , εκδίδοντας ανακοίνωση , όπου επικαλείτο την ελευθερία του λόγου. 
    
   Δηλαδή οι εισαγγελείς δικαιούνται να κρίνουν τους πολιτικούς και να τους αποκαλούν "δωσίλογους", οι πολιτικοί , όμως, δεν δικαιούνται να κρίνουν τις εισαγγελικές ενέργειες.
   Τι λέει γι' αυτό το Ευαγγέλιο;
   Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ