Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΚΕΖΑ ΛΩΡΗ: ΜΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟΤΕ;

   
    Αξίζει να δει κανείς δύο άρθρα μίας καθ' όλα άξιας , μορφωμένης  και ισορροπημένης δημοσιογράφου, της κυρίας Λώρης Κέζα , τα οποία τα χωρίζουν χρονικά ελάχιστες ημέρες και στα οποία η εν λόγω δημοσιογράφος διατυπώνει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.
    Στο πρώτο άρθρο , δημοσιευμένο στις 5.4.2013 (εδώ), ισχυρίζεται ότι καλώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσέρχεται στην προανακριτική επιτροπή για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.
   Σημειωτέον ότι η εν λόγω επιτροπή διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για ένα  εξειδικευμένο θέμα , αυτό της τυχόν τέλεσης αδικήματος από τον Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την διαγραφή των ονομάτων των εξαδέλφων του από την λίστα αλλά αυτό είναι μία μικρή λεπτομέρεια  για την πολιτική- προεχόντως - αλλά και δημοσιογραφική καφρίλα , που κυκλοφορεί και που θέλει όποιον μάρτυρα περνάει από την επιτροπή να θεωρείται από τους ερωτώντες βουλευτές τύπου Κωνσταντοπούλου κλπ όχι απλά ως κατηγορούμενοι- που δεν είναι - αλλά ....ένοχοι.
    Στο δεύτερο άρθρο της εν λόγω δημοσιογράφου , δημοσιευμένο σήμερα (19.4.2013) υποστηρίζει τ' αντίθετα, διανθισμένα μάλιστα με εμετικούς ισχυρισμούς σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, μεταξύ άλλων  σε σχέση ακόμη και με αυτό τον ίδιο τον πατριωτισμό του , το οποίον διαμοιράζει (η κ. Κέζα) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, όπως εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι το άρθρο αυτό, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε (εδώ).
      Αφού διαβάσετε τα δύο άρθρα,  ίσως να αναρωτηθείτε: είναι τόσο διχασμένη η κ. Κέζα;
      Εγώ πιστεύω ότι δεν δείχνει να έχει  διχασμό προσωπικότητας  ενώ απεναντίας δείχνει να  είναι ένα ικανό και μορφωμένο άτομο.
     Σε τι λοιπόν οφείλεται η πρόδηλη αυτή αντίφαση;
     Ξεχνώντας το πρόσωπο, που βέβαια δεν ενδιαφέρει,....

πάρτε το θέμα ως ένα παράδειγμα  και βγάλτε τα συμπεράσματά σας σε σχέση με την ελληνική δημοσιογραφία, πως αυτή λειτουργεί  και τι τελικά  υπηρετεί.

    Η αλήθεια πάντως είναι ότι όσο αξιόλογη και ικανή κι αν είναι η κυρία Κέζα σε αυτό , που κάνει, και όσο κι αν προσπαθήσει , δεν μπορεί να μειώσει ούτε  την εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου, ούτε την θέση του στην ιστορία.