Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

    Ο  απερχόμενος δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου παραδίδει τον Δήμο Σαρωνικού προφανώς διοικητικά διαλυμένο , αφού η Ανάβυσσος, η δεύτερη πολυπληθέστερη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Σαρωνικού, δεν αναρτά κανένα έγγραφο στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" , χωρίς κανένας να έχει ενδιαφερθεί να διορθώσει την διοικητική αυτή αστοχία, η οποία συντηρεί ένα καθεστώς αδιαφάνειας, που είναι εντελώς ασύμβατο με τον νόμο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διαφθορά


  Εκτός του δημάρχου κ. Πέτρου Φιλίππου , ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει  τα "διοικητικά προσόντα" του  και την πλούσια εμπειρία του και πάλι  στην υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης  από κάποιο άλλο μετερίζι, οπωσδήποτε αξίζουν "συγχαρητήρια" ,για το διοικητικό αυτό μπάχαλο,  στον  κ. Μανώλη Χαρίτο, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου 
  
    Σε συζήτηση με έναν ενδιαφερόμενο για ένα θέμα που άπτεται της λειτουργίας της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού, έκπληκτος τον άκουσα να μου διηγείται ότι για να λάβει αντίγραφα δύο εγγράφων, που αφορούν την υπόθεσή του , έπρεπε να μεταβεί από την Αθήνα στην Ανάβυσσο, να υποβάλει αίτηση και να επιστρέψει στην Ανάβυσσο μία επόμενη ημέρα , για να παραλάβει τα έγγραφα, που τον ενδιαφέρουν. 
   Συμπονώντας τον άνθρωπο, που δεν είχε ακούσει ποτέ για την "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", δοθέντος του ότι και τα δύο έγγραφα, που τον ενδιέφεραν, είναι από αυτά που πρέπει να αναρτώνται στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", τον κάλεσα να πάμε στον υπολογιστή, για να κατεβάσουμε από την "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" τα έγγραφα, που τον αφορούσαν. 
   Οπότε την πρώτη έκπληξη την διαδέχθηκε μία δεύτερη, ακόμη πιο ισχυρή: η Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου δεν αναρτά κανένα έγγραφο στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" και για τον Πρόεδρο της κ. Μανώλη Χαρίτο καθώς και το Συμβούλιό της, δεν υπάρχουν ούτε καν σχετικές επιλογές στην ιστοσελίδα της "ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ", που αφορά τον Δήμο Σαρωνικού!!!
    Με άλλα λόγια , ενώ από τον νόμο είναι υποχρεωτική η ανάρτηση των προβλεπόμενων από αυτόν εγγράφων στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", η Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου έχει , πολύ απλά, γράψει τον νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων της.
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων πρέπει να διευκρινιστεί ότι  μία συνοπτική περιγραφή των αποφάσεων του  Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου Σαρωνικού, όμως δεν αναρτώνται ολόκληρες οι αποφάσεις του και πολύ περισσότερο δεν αναρτώνται πουθενά οι πράξεις του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, οι οποίες θα έπρεπε να αναρτώνται στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ".  
   Κι αυτό  , όπως είναι αυτονόητο,  συμβαίνει εν γνώσει  του κ. Δημάρχου  και φυσικά του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου , για τους οποίους , όπως φαίνεται, έννοιες όπως η "διαφάνεια" και η "εξυπηρέτηση του πολίτη" , αποτελούν άγνωστες λέξεις.
  Και οι οποίοι, βέβαια, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την εξοργιστική αυτή παράλειψη, που όχι μόνον περιφρονεί τον νόμο, τον οποίο παραβιάζει με τον πιο κατάφωρο τρόπο αλλά και επιπλέον συντηρεί ένα απαράδεκτο καθεστώς αδιαφάνειας, ως προς την λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου.
  Και βέβαια, η παραπάνω παράλειψη  αποκαλύπτει ένα απίστευτο διοικητικό μπάχαλο, το οποίο επικρατεί στον Δήμο Σαρωνικού
   Όταν μάλιστα το μπάχαλο αυτό βρίσκεται σε τόσο δημόσια θέα, λόγω του διαδικτύου, ο καθένας μπορεί να φανταστεί την κακοδιοίκηση και ανοργανωσιά , που ενδέχεται να επικρατούν στις αθέατες πτυχές της λειτουργίας του Δήμου. 
  Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι η διοικητική ανεπάρκεια των δημοτικών υπηρεσιών δεν είναι άγνωστη υπόθεση στην Ελλάδα, όπου στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, επί πολλά χρόνια υπάλληλοι υπεξαιρέσουν κολοσσιαία χρηματικά ποσά , αν όχι υπό την προτροπή ή την ανοχή της αιρετών προϊσταμένων τους (που έχουν καταδικαστεί γι' αυτό πρωτόδικα - το πρωτόδικα τονίζεται) , πάντως σίγουρα λόγω της πλημμελούς  εποπτεία που ασκούνταν στους υπαλλήλους αυτούς από αυτούς, που σύμφωνα με τον νόμο, όφειλαν να τους εποπτεύουν. 
 Αλήθεια, γι' αυτό το εκπληκτικό κρούσμα διοικητικής αποδιοργάνωσης θα ληφθεί κάποιο μέτρο και θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη; 
   Η απάντηση είναι απλή: κανένας. 
   Γιατί κανένας από τους παραπάνω κυρίους (δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου και πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Μανώλη Χαρίτο) δεν ενδιαφέρεται...
, όπως φαίνεται,  ούτε για την διαφάνεια, ούτε για την εξυπηρέτηση του πολίτη .
    Για τα ψηφαλάκια ενδιαφέρονται μόνον και σαν ψηφαλάκια βλέπουν τους πολίτες.
    Βέβαια υπάρχει και κάποιος άλλος , που θα όφειλε να ενεργήσει και που δεν νοείται να βλέπει τους πολίτες ως ψηφαλάκια. Κι αυτός είναι ο περίφημος Συμπαραστάτης του Δημότη.
   Ο οποίος, όμως, και αυτός, φαίνεται να είναι εξοργιστικά απών επί του θέματος.
  Αυτός , όμως, ίσως και να είναι ο μόνος δικαιολογημένος.
 Βλέπετε έχουμε προεκλογική περίοδο και θα πρέπει κάποιος να παρακολουθεί και να σχολιάζει την  προεκλογική κίνηση, αν όχι από κάποιο blog, τουλάχιστον στο καφενείο. 


Ο κ. Μανώλης Χαρίτος είναι ο μεγάλος απών από την λίστα στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" των "τελικών υπογραφόντων" των εγγράφων, που αναρτώνται 
Όσο κι αν ψάξει κάποιος στον κατάλογο της "ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ", όπου βρίσκονται  τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων, δεν θα βρει πουθενά το Συμβούλιο  της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου. Εδώ, φαίνεται , λειτουργούν όλα τόσο καλά, ώστε περιττεύει η τήρηση του νόμου για την εξασφάλιση της διαφάνειας. 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ