Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

    
     Βασική προϋπόθεση ενός δημοκρατικού κράτους δικαίου είναι να εξασφαλίζει στα πρόσωπα, που βρίσκονται εντός της επικράτειάς του, την ελεύθερη  πρόσβαση στα Δικαστήρια και μία δίκαιη δίκη , όταν εκδικάζεται μία υπόθεσή τους, που αφορά την ελευθερία , την περιουσία τους και γενικά την απόλαυση όλων των δικαιωμάτων τους, που τούς αναγνωρίζει η έννομη τάξη. 
  Σε ένα τέτοιο κράτος, βέβαια, είναι εντελώς αδιανόητο να εμποδίζεται ένας κατηγορούμενος να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, που δικάζει την υπόθεσή του, ιδίως όταν από την  απουσία του  διακυβεύονται  σημαντικά  τα έννομα συμφέροντά του, και ιδίως η προσωπική ελευθερία του. 
   Διαβάζοντας κάποιος το περίφημο πλέον πόρισμα της εφέτου κ. Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα  για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (εδώ) , πληροφορείται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πως κατηγορούμενοι, μέλη της Χρυσής Αυγής, εμποδίστηκαν από αντιφρονούντες τους , δια της βίας  να εμφανιστούν στο Δικαστήριο και συγκεκριμένα πως , ενώ ήδη βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, αναμένοντας την έλευση των δικαστών , που  θα τους δίκαζαν και που καθυστερούσαν να έλθουν, λόγω των επεισοδίων, που διαδραματίζονταν,  υποχρεώθηκαν με την απειλή βίας να αποδράσουν από αυτήν, πηδώντας πάνω στην έδρα και διαφεύγοντας μέσω της αίθουσας διάσκεψης των δικαστών !!!.
    Τελικά δε η δίκη τους πραγματοποιήθηκε ερήμην τους και το Δικαστήριο , χωρίς  να τους ακούσει, λόγω της δια της βίας επιβληθείσας σε αυτούς απουσίας τους,  τούς παρέπεμψε για βαρύτερο αδίκημα, από το πλημμέλημα για το οποίο αρχικά κατηγορούνταν  και συγκεκριμένα για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. 
   Όλα τα παραπάνω περιγράφονται από την ίδια την  εφέτη κ. Κλάπα στο περίφημο πόρισμά της , η οποία κ. εφέτης , βέβαια, ούτε κάποια αριστερή εγκληματική οργάνωση διέκρινε, από τον τρόπο δράσης αυτών, που οργανωμένα προσήλθαν στο δικαστήριο προφανώς για να επιτεθούν στους κατηγορουμένους και που τελικά τους εμπόδισαν  να παραβρεθούν στην δίκη τους (τα πρόσωπα αυτά αποκαλούνται απλά  "ο κόσμος")  αλλά ούτε καν την τέλεση έστω και ενός πλημμελήματος, έτσι ώστε να προβεί σε σχετική ανακοίνωση προς τον Εισαγγελέα για την διερεύνηση του θέματος!!!

    Αλλά ας διαβάσουμε τις σχετικές περιγραφές από το ίδιο το πόρισμα της κ. Κλάπα, το οποίο θα έπρεπε κάθε νομικός αλλά και κάθε πολίτης να διαβάσει, για να αντιληφθεί πως , με πειραματόζωο και εύκολο θύμα σήμερα την απεχθή ναζιστική Χρυσή Αυγή, δημιουργείται προηγούμενο για απαγόρευση στο μέλλον κι άλλων κομμάτων, με βάση κυρίως τις καταθέσεις βουλευτών άλλων αντιπάλων τους κομμάτων !!! 
     Αλλά ας δούμε πως περιγράφει το πόρισμα την επίθεση κατά κατηγορουμένων, που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την δικαστική αίθουσα και έτσι να στερηθούν την δυνατότητα υπεράσπισης του εαυτού τους.
                 Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο
"...Ο κόσμος αμύνθηκε και τους απώθησε. Οι κατηγορούμενοι πήδηξαν από τα έδρανα των δικαστών (γιατί οι δικαστές δεν είχαν κατέβει ακόμα λόγω των επεισοδίων) και έφυγαν από την πίσω πόρτα που μπαίνουν οι δικαστές. Το Δικαστήριο έγινε ερήμην τους και με την απόφασή του έκρινε ότι δεν πρόκειται περί επικίνδυνης σωματικής βλάβης αλλά για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παρέπεμψε την υπόθεση για εκδίκαση στο ΜΟΔ...". Το χαριτωμένο είναι ότι την παραπάνω περιγραφή η κ. Κλάπα την υπογραμμίζει. Άραγε γιατί;
     
                Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο
"...Οι κατηγορούμενοι ήταν ήδη εντός της αίθουσας...Αλλά έγινε το αντίθετο. Εμείς μπήκαμε και αυτοί έφυγαν. Οι κατηγορούμενοι πήδησαν από τα έδρανα των δικαστών (γιατί οι δικαστές δεν είχαν κατέβει λόγω των επεισοδίων) και έφυγαν από την πίσω πόρτα...Η δίκη συνεχίστηκε ερήμην των κατηγορουμένων και το δικαστήριο με την απόφασή του παρέπεμψε την υπόθεση για εκδίκαση στο ΜΟΔ..."- Μία κλασσική περιγραφή κατάλυσης του κράτους δικαίου

                Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο   
"...Ήταν η μέρα εκείνη που είχαν έρθει και οι κατηγορούμενοι....και οι κατηγορούμενοι ξέφυγαν πηδώντας από τα έδρανα των δικαστών, όταν είδαν τους δικούς τους να αποχωρούν εκδιωκόμενοι από τον  κόσμο..."
    
       Όμως τα γεγονότα δεν σταματούν εκεί.
  Τα μέλη της Χρυσής Αυγής , που παραπέμφθηκαν για κακούργημα κατά την ακούσια γι ´ αυτούς ερημοδικία τους, δεν μπόρεσαν, λόγω της απειλής βίας, να προσέλθουν ούτε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν!!!
     Πράγματι αποκαλυπτικό είναι  το ρεπορτάζ από το in.gr
   

Για τις 19 Σεπτεμβρίου

Αναβλήθηκε η δίκη για επίθεση της ΧΑ το 2008, φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Αναβλήθηκε η δίκη για επίθεση της ΧΑ το 2008, φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι
  (Φωτογραφία:  Reuters )
  • 0
Αθήνα
Σε κλίμα έντασης, αναβλήθηκε η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση στον ανοικτό κοινωνικό χώρο «Αντίπνοια», στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Έλληνα και ενός Ισπανού.
Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, Βασίλης Σιατούνης, που σε προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής για τον δήμο της Αθήνας, και ο Αθανάσιος Στράτος, αρνήθηκαν να οδηγηθούν στην αίθουσα του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, φοβούμενοι προπηλακισμό τους από συγκεντρωμένους που βρίσκονταν στο δικαστήριο για να παρακολουθήσου την δίκη.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2014, μετά από αίτημα συνηγόρου υπεράσπισης που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Στην αίθουσα υπήρξε ένταση, όπως και κατά τη μεταγωγή των δύο κατηγορουμένων, όταν αποδοκιμάστηκε ο ένας εξ αυτών, καθώς οι συγκεντρωμένοι φώναξαν προς την έδρα ότι δείχνει ευαισθησία για τους κατηγορούμενους, φροντίζοντας να τους φυγαδεύσει.
«Όπως έφυγαν τώρα, έτσι έκαναν και τότε: μπήκαν κρυφά και μας μαχαίρωσαν» είπε μία γυναίκα στην εισαγγελέα έδρας για τη φυγάδευση από τους αστυνομικούς των δύο κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας της απάντησε πως την ενδιαφέρει να έχουν όλοι οι κατηγορούμενοι ίδια μεταχείριση και σημείωσε: «Κάποια στιγμή, καθόταν σε αυτό το εδώλιο ένας δικός σας κατηγορούμενος, δεν με ενδιαφέρει τι πίστευε τότε, ούτε τι πιστεύει σήμερα... Αν μαζευόταν εδώ 100 μέλη της Χρυσής Αυγής τι θα γινόταν;».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» είχε γίνει από περίπου δέκα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ τους και οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Η ομάδα των κρανοφόρων εισέβαλαν στον χώρο την ώρα που γινόταν μάθημα ισπανικών σε μικρά παιδιά, προκάλεσαν καταστροφές στο χώρο και μαχαίρωσαν δύο από τους παρευρισκόμενους.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία για την επίθεση στο στέκι είναι μεταξύ αυτών που χειρίζονται οι ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για τη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
     Μίλησε κανείς για εγκληματικές οργανώσεις και νομιμότητα;
   Που είναι όλοι αυτοί οι "δημοκράτες", που κόπτονται για την τήρηση της νομιμότητας, όταν πρόκειται να διωχθούν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής ή με αφορμή την εκσφενδόνιση κανενός γιαουρτιού στον Πάγκαλο, όταν κατηγορούμενοι στερούνται του δικαιώματός τους να προσέλθουν στο Δικαστήριο, που θα τους δικάσει;
    Αγνοούνται....
 Που είναι οι νεοδημοκράτες, που παπαγάλιζαν ότι "αποδοκιμάζουμε την βία απ´ όπου κι αν προέρχεται"
 Αυτοί απλά περιμένουν - οι αφελείς- να εισπράξουν την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής, εν όψει της διαφαινόμενης απαγόρευσής της και ήδη έβγαλαν στον μεϊντάνι τον γνωστό κ. Μπαλτάκο, για να διαλαλεί την χρυσαυγίτικη ρητορική, έτσι ώστε να προσελκύσει την ορφανή βάση της Χρυσής Αυγής.  
    Και ,επιτέλους, που είναι το κράτος;
     Αφελής ερώτηση.
   Αν υπήρχε κράτος ούτε ο Παύλος Φύσσας  θα είχε δολοφονηθεί, ούτε οι Μανώλης Καπελώνης  και Γιώργος Φουντούλης, η ζωή των οποίων είχε την ίδια ακριβώς αξία, όπως και η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου.  
   Γιατί δεν θα επέτρεπε ...
, με βάση την πρωταρχική αποστολή του,  οι πολιτικές διαφορές να επιλύονται στους δρόμους με νεκρούς και οι κατηγορούμενοι να στερούνται με βία την πρόσβαση στον φυσικό δικαστή τους.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ