Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

ΜΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΘΛΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ

   
     Ως γνωστόν η Ελλάδα , με αποφάσεις δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων και κοινοβουλίων της, ανήκει στο ΝΑΤΟ ,  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και  γενικά σε αυτό, που αποκαλείται σχηματικά "δυτικός κόσμος". 
    Ο καθένας , βέβαια, έχει το δικαίωμα να διαφωνεί με τον προσανατολισμό αυτό της χώρας.
    Όμως , οι όποιες διαφωνίες αναπτύσσονται στο εσωτερικό της χώρας και ενώπιον του Ελληνικού λαού, ο οποίος έχει το δικαίωμα, μέσα από εκλογές, να αλλάξει τον προσανατολισμό αυτό. 
    Σήμερα η χώρα μας , δια της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησής της, συντάσσεται ( στον βαθμό που  συντάσσεται, γιατί περί αυτού πολλά γράφονται σε σχέση με τις χώρες της νότιας Ευρώπης) με τις υπόλοιπες δυτικές χώρες έναντι της Ρωσίας, εξυπακούεται δε ότι η στάση αυτή μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες για την χώρα και τον λαό μας. 
   Έτσι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση , που μία χώρα ανεξάρτητη και δημοκρατική , ασκεί την πολιτική, που επιλέγει η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή της.
    Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν είναι πάντα χωρίς αρνητικές συνέπειες.  
   Και φυσικά οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν το δικαίωμα να διαφωνήσουν με την στάση αυτή της κυβέρνησης και να την κρίνουν στο εσωτερικό της χώρας, έτσι ώστε υπό την λαϊκή πίεση η πολιτική αυτή να αλλάξει. 
   Όμως, το να απευθύνεται μία πολιτική δύναμη απευθείας στον ηγέτη μίας άλλης χώρας (εν προκειμένω τον γνωστό για τον αυταρχισμό του  Πούτιν) , με την οποία η χώρα μας βρίσκεται σε σύγκρουση, και να αμφισβητεί την νομιμοποίηση της κυβέρνησης της χώρας μας και την επίσημη εξωτερική πολιτική της, απευθύνοντας , ούτε λίγο, ούτε πολύ , ικεσία προς τον ξένο αυτό ηγέτη, συνιστά μέγιστο πολιτικό ατόπημα,  που θα έπρεπε , υπό κανονικές συνθήκες, να προσβάλει το αίσθημα περηφάνιας του Ελληνικού λαού. 
   Και το ατόπημα αυτό το διέπραξε, δυστυχώς, ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έστειλε στον Πούτιν την παρακάτω επιστολή: 
«Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν
» Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.
» Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: 'Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε'.
» Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου.
» Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια. Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.
» Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη 'δεδηλωμένη' και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.
» Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.
» Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας
» Μανώλης Γλέζος
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ»   
    Μόνον ένα μεγάλο ΚΡΙΜΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιστολή αυτή του Μανώλη Γλέζου.
    Και ένα μεγάλο ΚΡΙΜΑ ακόμη γιατί κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε γι αυτήν, ούτε καν οι πολιτικοί αντίπαλοί του της κυβέρνησης, γεγονός που αποκαλύπτει ότι στην σύγχρονη Ελλάδα τίποτα δεν ενεργοποιεί τα συλλογικά αντανακλαστικά της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας
    Δυστυχώς...
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ