Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑΙΜΣ ΚΑΙ ...Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Lunch with the FT - Christine Lagarde  


    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ (και όχι κάποιος εκπρόσωπος τής, υποτιμητικά από κάποιους αποκαλούμενης, παλαβής αριστεράς) δήλωσε σε συνέντευξή της στους Financial Times (ολόκληρη ΕΔΩ, με δωρεάν εγγραφή) :
   
“I better not say too much because, you know, when I have talked about Greece and its taxes before, I got death threats and we had to increase security,” she mutters. “But is the shipping industry really paying its taxes? Are others? I don’t think so.”

δηλαδή 

«Καλύτερα να μην πω πολλά, ξέρετε, γιατί όταν μίλησα για την Ελλάδα και για το θέμα των φόρων, δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλειά μου ...Πληρώνει ο κλάδος της ναυτιλίας πραγματικά φόρους; Οι άλλοι; Δεν νομίζω ότι είναι έτσι».


     Την ώρα που δηλώνει αυτά η επικεφαλής του ΔΝΤ , στην περιφέρεια Αττικής οι ψηφοφόροι εκλέγουν μία βουλευτή , την κυρία Γεωργία Μαρτίνου, για την οποία δεν μπορώ να βρω καμία άλλη άξια λόγου ιδιότητα, που τραβάει την προσοχή του ψηφοφόρου, από το ότι προέρχεται από ...εφοπλιστική οικογένεια.
      Και επειδή δεν νομίζω να υπάρχουν χιλιάδες εφοπλιστές στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, τότε ...
θα πρέπει, αν μη τι άλλο, κάποιοι να προβληματιστούν για την αβυσσαλέα απόσταση, που τους χωρίζει, ως αντιπροσωπευόμενους, από την αντιπρόσωπό τους...
     ΥΓ. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι η δήλωση της Λαγκάρντ αποδεικνύει ότι "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", όπως και ότι αυτοί που απείλησαν για την ζωή της, δεν είναι, βέβαια , η κοπέλα , που παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, χωρίς να εκδίδει απόδειξη ...