Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Εισαγγελέας ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΠΟΥΤΗΣ , εισαγγελέας Παναγιώτης Σ. Παναγιωτόπουλος ...και ένας ΜΑΣΚΑΡΑΣ...

   Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος  πριν από ενάμιση έτος περίπου δημοσίευσε ένα περισπούδαστο άρθρο ( ΕΔΩ) , για την υπηρεσιακή δράση του αειμνήστου Εισαγγελέα Στυλιανού Μπούτη, που ,ως γνωστόν,  ήταν ο εποπτεύων Εισαγγελέας στην πολύκροτη "υπόθεση Λαμπράκη" και ο οποίος , παρά τις παρεμβάσεις του τότε δικαστικού και πολιτικού κατεστημένου, ως εποπτεύων την ανάκριση εισαγγελέας, συνέβαλε στην προφυλάκιση των κατηγορουμένων, κάποιοι από τους οποίους ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας και στην παραπομπή τους σε δίκη. 
    Η ενασχόληση με το άρθρο αυτό του κ. Παναγιωτόπουλου είναι μάλλον ασυνήθιστη και φαίνεται να απέβλεπε στην διαμόρφωση γι' αυτόν ενός  προφίλ κοινωνικά και δημοκρατικά ευαίσθητου εισαγγελέα. 
    Μάλιστα επίκληση της "υπόθεσης Λαμπράκη"  ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε, μάλλον άκαιρα, κατά την αγόρευσή του στην γνωστή δίκη Τσοχατζόπουλου, στην οποία ήταν εισαγγελέας της έδρας. 
    Όμως η ζωή το θέλησε ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος να βρεθεί, με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη,  σε θέση ανάλογη (και όχι ίδια βέβαια) με αυτήν του Στυλιανού Μπούτη. 
    Και πως ενήργησε ο εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος , σε σχέση με το πως ενήργησε τότε ο αείμνηστος Εισαγγελέας ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΠΟΥΤΗΣ; 
  Ό καθ' ένας, που μπορεί στοιχειωδώς να παρακολουθήσει την υπόθεση, ας βγάλει τα συμπεράσματά του. 
    Πάντως αυτό που, από το  πράγματι αξιόλογο άρθρο  του κ. Παναγιωτόπουλου , πρέπει κάποιος να συγκρατήσει  είναι το πως απάντησε ο Εισαγγελέας Στυλιανός Μπούτης στον Χρήστο Σαρτζετάκη , όταν του επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι , που ελλόχευαν  εναντίον του υπηρεσιακά και προσωπικά , εξαιτίας του ότι δεν συμμορφωνόταν προς τις υποδείξεις του τότε πολιτικού και δικαστικού κατεστημένου.
    Συγκεκριμένα η απάντησή του ήταν η εξής: 

«Χρήστο μου, ας έρθουν να με σκοτώσουν, αν θέλουν, αλλά μασκαράς εγώ δεν γίνομαι ποτέ»


    Αυτά είπε τότε ο αείμνηστος Εισαγγελέας Στυλιανός Μπούτης. 
  Το τι αισθάνεται σήμερα ο εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος για τον εαυτό του   ότι είναι  το γνωρίζουν  ο ίδιος και  η συνείδησή του ....