Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: ΝΙΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Ένα απίθανο βιογραφικό !!!
DEFAULT
     Ένα νέο αστέρι γεννιέται στο στερέωμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος και το όνομα αυτού Νίνα Κασιμάτη. 
     Πασοκογενής και με προφανή οικογενειακή πολιτική προίκα στην Β' Πειραιώς από τους γονείς της, η δημιουργία της οποίας , όμως, οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ (περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ) , η ευειδής κ. Νίνα Κασιμάτη εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη ασκεί τα κοινοβουλευτικά καθήκοντά της με ιδιαίτερο δυναμισμό. 
      Μάλιστα είναι μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων.
   Έτσι, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, από περιέργεια μπορεί να οδηγηθεί κάποιος στο να αναζητήσει το βιογραφικό της, έτσι ώστε να πληροφορηθεί ποιες είναι οι σπουδές της και ποια η επαγγελματική σταδιοδρομία της.

           Στην επίσημη ιστοσελίδα της βουλής (ΕΔΩ) δεν βρέθηκε  κανένα βιογραφικό της. 

     Βρέθηκε  , όμως, σε διάφορες ιστοσελίδες, στις οποίες επαναλαμβάνεται το ίδιο κείμενο (π.χ. ΕΔΩ), το οποίο  έχει ως εξής: 
"Νίνα Κασιμάτη
Η Νίνα Κασιμάτη γεννήθηκε το 1978, μεγάλωσε στο Κερατσίνι και στο Πέραμα.
Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στο αντικείμενο των χρηματοδοτήσεων.
Σπούδασε στο αγγλικό δίκαιο (c.he) στο Λονδίνο, έχει φοιτήσει στο UCL, είναι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παρακολούθησε σεμινάριο για την οικονομική ανάπτυξη και τα εργασιακά στην Παγκόσμια Τράπεζα, ΗΠΑ.Συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα (Γιουγκοσλαβία 1999, Ιράκ 2003), σε αποστολή στον πόλεμο του Λιβάνου το 2006, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (Γένοβα 2001).Μέλος πρωτοβουλιών ενάντια στο σχέδιο Ανάν (2004), στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (2006-7), στη νεοφιλελεύθερη ευρωσυνθήκη (2008).Στέλεχος του Νέου Αγωνιστή, ιδρυτικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμμετέχει στο κίνημα κατά του Μνημονίου από το 2010.Εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.Είναι συντονίστρια της ΟΜ Περάματος και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ."

   Για όποιον έχει την κακή συνήθεια  να προσέχει τα βιογραφικά των βουλευτών και υπό την προϋπόθεση ότι το παραπάνω κείμενο έχει προέλευση την ίδια την κ. Νίνα Κασιμάτη, είναι προφανές ότι υπάρχει ο κίνδυνος η εν λόγω βουλευτής στο πεδίο των σπουδών και ίσως της εργασίας να έχει να επιδείξει ένα μεγάλο μηδενικό , το οποίο επιχειρεί περίτεχνα  να πασπαλίσει με πολλά λόγια. 
    Τι γράφει στο βιογραφικό της;
    Κατ' αρχή γράφει ότι είναι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
   Τελειόφοιτη σημαίνει όχι πτυχιούχος.
   Τελειόφοιτος θεωρείται και αυτός , που κάποτε γράφτηκε σε μία σχολή και πέρασαν τέσσερα χρόνια από την εγγραφή του, έστω κι αν τα μαθήματα, που έχει  έχει παρακολουθήσει και εξεταστεί είναι ελάχιστα.
   Το ότι δεν αναφέρεται η σχολή, της οποίας είναι τελειόφοιτος η κυρία βουλευτής, προφανώς σκοπό έχει μάλλον να κρύψει παρά να φωτίσει την πορεία των σπουδών της.
    Εν συνεχεία "σπούδασε", γράφεται στο βιογραφικό της, "στο αγγλικό δίκαιο (c.he) στο Λονδίνο", χωρίς να αναφέρει ούτε τι ακριβώς σπούδασε , ούτε , το κυριότερο, εάν πήρε κάποιο πτυχίο και ποιο.
     Όποιος δε γνωρίζει τι είναι το βαρύγδουπο αυτό c.he, καλό είναι να μας ενημερώσει.  
   Και συνεχίζει το βιογραφικό της κυρίας βουλευτού : "έχει φοιτήσει στο UCL", το οποίο πράγματι θεωρείται καλό  πανεπιστήμιο, ιδίως η νομική του , όμως και πάλι το έχει φοιτήσει δεν σημαίνει ούτε ότι παρακολούθησε πλήρες πρόγραμμα σπουδών , ούτε ότι έχει αποφοιτήσει.
    Σε τι οφείλεται , και πάλι, η  ασάφεια;
   Σε μετριοφροσύνη της κυρίας βουλευτού ή γιατί η ίδια δεν θέλει να δώσει λεπτομέρειες για τις σπουδές της;
    Το πέρασμά της πάντως από την Παγκόσμια Τράπεζα έχει σίγουρα να κάνει με σεμινάριο , δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, δοθέντος του ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν προσφέρει σπουδές σε φοιτητές, ούτε δίνει πτυχία.
  Θα πρέπει, όμως να διευκρινιστεί από την κυρία βουλευτή μήπως επίσης σεμινάρια αφορούν και οι υπόλοιπες σπουδές της, για τις  οποίες πουθενά δεν αναφέρονται οι λέξεις πτυχίο ή πτυχιούχος ή απόφοιτος.
    Τέλος , η ίδια ασάφεια διακρίνει και το επάγγελμά της , για το οποίο δηλώνεται ότι είναι στο "αντικείμενο των χρηματοδοτήσεων", κάτι που επίσης χρήζει διευκρίνησης , αν σκεφτεί κανείς ότι αντικείμενο τις χρηματοδοτήσεις είχαν , την εποχή της φούσκας, και απλοί τραπεζικοί υπάλληλοι, που δούλευαν στο τμήμα δανείων των τραπεζών ή κάποιοι , που διευκόλυνα πολίτες για την λήψη κάποιου δανείου από την τράπεζα, όπως μεσίτες, ασφαλιστές κλπ.
     Δεν θα πρέπει η κυρία βουλευτής να  ενημερώσει τους πολίτες , δίνοντας λεπτομέρειες της εργασίας της;
    Όχι τίποτε άλλο, γιατί αν οι πολίτες παραμείνουν  στο σκοτάδι ως προς τις λεπτομέρειες του βιογραφικού της και τα μεγάλα επιτεύγματά της στους τομείς των σπουδών και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της , ίσως να μείνουν με την εντύπωση ότι τελικά το μόνο προσόν της ήταν ότι οι γονείς της ήταν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και  της έδωσαν ανάλογη πολιτική προίκα, λόγω της γνωστής μετακίνησης της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδώσουν τις μάλλον χαμηλού επιπέδου και χαρακτηριστικές για τον αντιμνημονιακό φανατισμό τους παρεμβάσεις της στην παραπάνω επιτροπή, στην οποία συμμετέχει, σε   γ ε ν ι τ σ α ρ ι σ μ ό , κάτι που ίσως την αδικεί.
   Χρήσιμο είναι, λοιπόν, και για την ίδια , να δώσει ένα λεπτομερές  βιογραφικό , κάτι που εξάλλου είναι και ...
υποχρέωσή της προς τους πολίτες.