Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

ΠΩΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΝΟΗΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΙΣΟΥΣ

Με αφορμή μία αποκάλυψη της πλάκας από το βιβλίο του τηλεδημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου   
  Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου , ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσιγκτον , εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο, που σαν καλός εμποράκος προωθεί διαφημιστικά και μέσω του τηλεοπτικού σταθμού, για τον οποίο εργάζεται. 
   Στην Ελλάδα, βλέπετε, είναι κανόνας οι πολλοί να πιστεύουν ότι είναι έγκυρο και καλής ποιότητας οτιδήποτε  προέρχεται από κάποιον που "βγαίνει στην τηλεόραση". 
      Ως εδώ τίποτε το περίεργο.
     Εξάλλου, είναι γνωστό ότι πολλοί επηρεάζονται από την τηλεόραση στην επιλογή ενός βιβλίου αλλά και πολλών άλλων προϊόντων. 
    Εδώ την έχει δει ιστορικός και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων ο τηλεδημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, γιατί κατάφερε να πουλήσει κάποια βιβλία λόγω της οφειλόμενης στην τηλεόραση αναγνωρισιμότητάς του και θεωρείται διανοούμενος ο Άδωνις Γεωργιάδης , γιατί  ως εκδότης πουλούσε τα βιβλία του μέσω της τηλεόρασης, στον Μιχάλη Ιγνατίου θα κολλήσουμε;  
  Η τηλεόραση διαθέτει μεγάλη δύναμη επιρροής των τηλεθεατών  και αυτό είναι μία πραγματικότητα. 
     Όμως , ο Μιχάλης Ιγνατίου δεν περιορίστηκε στην τηλεοπτική προβολή του βιβλίου του. 
   Προφανώς για να προσελκύσει αναγνώστες, σε κάποιο εξώφυλλο του βιβλίου του, κάνει την γαργαλιστική "αποκάλυψη"  ότι τάχα ο Τρισέ , ο Αλμούνια , που επί Καραμανλή ως αρμόδιος επίτροπος δεν είχε πάρει χαμπάρι τον οικονομικό κατήφορο της Ελλάδας και τους κινδύνους που αυτός εγκυμονούσε για την Ευρώπη και ο ...γνωστός  Γιούνκερ , είχαν, από τις 21.11.2009,  σχέδιο, προφανώς εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό, γι' αυτό και κρίνεται άξιο προβολής,  οικονομικής σωτηρίας της Ελλάδας , χωρίς μνημόνιο ή έστω με ένα όχι σκληρό μνημόνιο !!! 
   Φέρνοντας προφανώς χρήματα από το σπίτι τους (γιατί τότε όχι μόνον δεν υπήρχαν χρηματοδοτικά εργαλεία , τα οποία  οι υπεύθυνοι ευρωπαϊκοί παράγοντες δεν τα είχαν ούτε καν σχεδιάσει ακόμη παρά απεναντίας απαγορευόταν η οικονομική διάσωση κρατών από άλλα κράτη ή από την ΕΚΤ ) , θα χρηματοδοτούσαν την Ελλάδα, που τότε είχε πρωτογενές έλλειμμα 24 δις ευρώ, χωρίς να ζητηθεί από την χώρα μας η λήψη συμφωνημένων σκληρών μέτρων.
Δημοκρατία    Το ότι πέντε (5) χρόνια μετά , ύστερα από α) μία χρηματοδότηση άνω των 200 δις ευρώ   από τα κράτη της ευρωζώνης , τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς και το ΔΝΤ , β)  ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους άνω των 100 δις ευρώ , γ) την δημιουργία , για πρώτη φορά,  μηχανισμών χρηματοδότησης , όπως αρχικά ο EFSF και εν συνεχεία ο ESM , δ) την συμμετοχή, διαρκώς,  του ΔΝΤ, που εκτός από κεφάλαια διαθέτει και μία εμπειρία εξήντα (60) ετών στην οικονομική διάσωση κρατών  , ε) ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής,  ων ουκ έστιν αριθμός, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και στ) το ότι μία αριστερή κυβέρνηση σήμερα, που παρά το όπλο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, που διαθέτει και την διακηρυγμένη θέλησή της να δώσει τέλος στην λιτότητα , έχει βρεθεί αντιμέτωπη με την απειλή της  λήψης νέων σκληρών  μέτρων ,ενταγμένων σε μία συμφωνία με την ευρωζώνη  , κρίνονται άξιες μνείας τέτοιες ,εκτός πραγματικότητας ιστορίες , ότι δηλαδή  ο τότε επικεφαλής της ΕΚΤ (που το μόνο που κατάφερε είναι να αγοράσει, ως μέσο για την ανάσχεση της επίθεσης των αγορών εναντίον της Ελλάδας, ελληνικά ομόλογα , τα οποία, αν είχαν μείνει στα χέρια των ιδιωτών, ενδεχομένως να είχαν κουρευτεί , ενώ σήμερα καλείται η Ελλάδα να τα πληρώσει στην ονομαστική αξία τους !!!, κάτι που έχει επισημάνει και ο σημερινός υπουργός Γ. Βαρουφάκης) , ο πρόεδρος του Eurogroup (θέση που , για να καταλαβαινόμαστε, σήμερα κατέχει  ο Ντάισελμπλουμ) και ένας επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο χαρτοφυλάκιο ,που κατέχει σήμερα ο Πιέρ Μοσχοβισί, θα μπορούσαν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας στα τέλη του 2009 , ασφαλώς μπορεί να αποδοθεί στην προσπάθεια του συγγραφέα Μιχάλη Ιγνατίου να προωθήσει τις πωλήσεις του βιβλίου του προς αφελείς, που προσελκύονται από τον εντυπωσιασμό. 
Kontra News     Όμως οι κακοήθεις  αυτές ανευθυνότητες γρήγορα γίνονται όπλο στα χέρια των λαϊκιστών και καλλιεργούν το μίσος για έναν πρώην πρωθυπουργό , μεταξύ των φανατικών, στους οποίους απευθύνονται, όπως συμβαίνει με τις  εφημερίδες kontra news και "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", η πρώτη από τις οποίες  ζητάει το "κρέμασμα" του "Γιωργάκη", γιατί κρίνεται προδοτικός ο ρόλος του με βάση τα πορίσματα του φοβερού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, διατυπώνοντας ταυτόχρονα το ερώτημα πως είναι δυνατόν, ύστερα από το εισαγγελικό πόρισμα της αυθεντίας, που λέγεται Μιχάλης Ιγνατίου, να μην έχει συλληφθεί ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ η δεύτερη αναρωτιέται εάν ο Γ. Παπανδρέου είναι προδότης ή βλάκας;. 
    Αλήθεια , αυτή η χώρα πόση ανευθυνότητα μπορεί...
να αντέξει ακόμη από ανθρώπους, που μέσω της προβολής τους από την τηλεόραση , μεταδίδουν ό,τι τους κατεβαίνει από το κεφάλι;
ΥΓ. 1. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Μιχάλης Ιγνατίου πέτυχε τον σκοπό του, διότι το βιβλίο του διαφημίστηκε από τις παραπάνω δύο εφημερίδες.
   Λάθος. Αυτοί , που πιστεύουν σε τέτοιες υπεραπλουστεύσεις, συνήθως δεν διαβάζουν βιβλία.
ΥΓ 2. Εξυπακούεται ότι οι παραπάνω εφημερίδες είναι κάκιστης ποιότητας και πολύ χαμηλού κόστους, που αντλούν την  ύλη τους από την τηλεόραση και  κάποια μπλογκ .