Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ

Σε σχέση με την επικειμένη τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας 
Θέλει διαβούλευση έναντι του τελεσιγράφου των Ευρωπαίων για την τροποποίηση του ΚΠολΔ, την στιγμή που ο ΔΣΑ είχε ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και άρα υπέρ της τροποποίησης αυτής!!!
 Ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει ο Πρόεδρος του ΔΣΑ;

  Όπως είναι γνωστό , σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 12.7.2015, θα πρέπει να ψηφιστεί , μέχρι τις 22 Ιουλίου 2015, η τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως έχει συμφωνηθεί κατά το παρελθόν ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση (Σαμαρά- Βενιζέλου) και την τρόικα. 
  Υπενθυμίζεται ότι οι συμφωνημένες αυτές τροποποιήσεις επιχειρήθηκαν να νομοθετηθούν από την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία μάλιστα κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή, που όμως δεν συζητήθηκε και τότε το νομοσχέδιο αυτό απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τους δικηγόρους, μέσω δημοψηφίσματος, που διενεργήθηκε
   Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, του ότι δηλαδή οι φίλοι μας- εταίροι μας , οι, πολιτισμένοι και δημοκράτες, Ευρωπαίοι,  μας είπαν "ψηφίστε τις τροποποιήσεις του ΚΠολΔ που είπαμε και βουλώστε το", κινητοποιήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, ο οποίος, με επιστολή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητά διαβούλευση!!!, για να συμβάλει και ο ΔΣΑ τεκμηριωμένα στην διαμόρφωση του νέου ΚΠολΔ. 
    Δεν είναι μόνον ότι ο κ. Πρόεδρος του ΔΣΑ βρίσκεται προφανέστατα εκτός τόπου και χρόνου, με την κίνησή του αυτή, ωσάν να μην αντιλήφθηκε τι συνέβη στις 12.7.2015 στις Βρυξέλλες. 
    Το σημαντικότερο είναι άλλο: ο ΔΣΑ , δια του Διοικητικού Συμβουλίου του, ως μη όφειλε , κατά το δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο των θεσμών , που προέβλεπε ακριβώς αυτές τις τροποποιήσεις του ΚΠολΔ , ένα ΝΑΙ , το οποίο, ούτως ή άλλως,  ισοδυναμούσε με ένα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ  όσα θέλει η τρόικα.
    Ένα δημοψήφισμα το οποίο προηγουμένως  ο   ΔΣΑ προσπάθησε να ναρκοθετήσει ισχυριζόμενος ότι η διενέργειά του είναι τάχα παράνομη.
    Δηλαδή ο ΔΣΑ δήλωσε πλήρη υποταγή σε ό,τι επιθυμούσαν οι Ευρωπαίοι και οι εγχώριοι ομογάλακτοι τους. 
    Τώρα , λοιπόν,  ο Πρόεδρος του ΔΣΑ τι θέλει και το κυριότερο ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει;
     Τον εαυτό του ίσως, τους δικηγόρους όμως όχι ....
    ΥΓ. Οι επικείμενες τροποιήσεις , πέραν κάποιων τεχνικού χαρακτήρα ορθών διατάξεων, αποσκοπούν στην απλοποίηση της αναγκαστικής εκτέλεσης και επιτάχυνση των πλειστηριασμών , καθώς και στην ενίσχυση των τραπεζών εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων , κατά την διανομή του προϊόντος των πλειστηριασμών.
........