Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ...

...της Ευρώπης, την οποία κάποτε πιστέψαμε ως παράδεισο δικαιωμάτων , ευημερίας και οικονομικής ευρωστίας 

                      ΠΛΗΘΥΣΜΌΣ                    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ          
ΤΟΥΡΚΙΑ      74.930.000                             2.700.000 
ΙΟΡΔΑΝΙΑ       6.459.000                             1.100.000
ΛΙΒΑΝΟΣ        4.467.000                             1.100.000 
ΣΥΝΟΛΟ       85.856.000                             4.900.000
  

ΕΥΡΩΠΗ    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ                        ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (ΑΙΤΗΘ. ΑΣΥΛΟ)
                     500.000.000                                 1.300.000 
      Τουρκία , Ιορδανία και Λίβανος, με συνολικό πληθυσμό περίπου 86.000.000 ανθρώπους, φιλοξενούν περίπου 5.000.000 πρόσφυγες. 
      Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πληθυσμό περίπου 500.000.000 ανθρώπους, αδυνατούν να φιλοξενήσουν   1.500.000 πρόσφυγες. 
    Τι άλλο μπορεί να αποδείξει, με μεγαλύτερη ενάργεια , την πλήρη οικονομική και ηθική αποτυχία της Ευρώπης;
     Για να μην θυμίσουμε ότι το 1922 η Ελλάδα με πληθυσμό 5.000.000 ανθρώπους δέχθηκε απότομα ένα προσφυγικό κύμα 1.500.000 προσφύγων, ομοεθνών μεν, αλλά εντελώς ξένων προς τον εχθρικό προς αυτούς ντόπιο πληθυσμό και όχι μόνον αντεπεξήλθε αλλά και επιπλέον αυτό στάθηκε το θεμέλιο για την μελλοντική ανάπτυξή της. 
     Είναι τέτοια η αποτυχία της Ευρώπης και τέτοια η αδυναμία της, έτσι ώστε αρχίζουν να αποκτούν βασιμότητα απόψεις , όπως του Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος σε άρθρο του, που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν συνέβαλε στην ένταση του προσφυγικού, όταν αντιλήφθηκε ότι είναι ικανό  να διαλύσει την Ευρώπη. 
   Γράφει επί λέξει: 
Putin is a gifted tactician, but not a strategic thinker. There is no reason to believe that he intervened in Syria in order to aggravate the European refugee crisis. Indeed, his intervention was a strategic blunder, because it embroiled him in a conflict with Turkish President Recep Tayyip Erdoğan that has hurt the interests of both.
But once Putin saw the opportunity to hasten the EU’s disintegration, he seized it. He has obfuscated his actions by talking of cooperating against a common enemy, ISIS. He has followed a similar approach in Ukraine, signing the Minsk Agreement but failing to carry out its provisions.
    Και ναι μεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι την προσφυγική κρίση την ενέτεινε ο Πούτιν με τον παραπάνω σκοπό, όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το πρόβλημα των 1.500.000 - 2.000.000 προσφύγων κυριολεκτικά διαλύει την Ευρώπη , όταν υπερδιπλάσιοι δεν μπόρεσαν να διαλύσουν χώρες όπως η Τουρκία και τον Λίβανο.
     Το όνειρο μας ότι με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουμε σε μία περιοχή δημοκρατίας και προόδου, αν όχι έχει διαλυθεί, σε κάθε περίπτωση έχει θαμπώσει.
     Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη θυμίζουν, όλο και περισσότερο, ότι τον προηγούμενο αιώνα η ήπειρος αυτή γέννησε δύο παγκόσμιους πολέμους, ένα Ολοκαύτωμα και τον ολοκληρωτισμό, γεγονότα τα οποία , οι νεώτεροι που δεν τα ζήσαμε, πιστεύαμε ότι ανήκουν σε ένα μακρινό παρελθόν. 
     Το μόνο που απομένει να αναρωτηθούμε πλέον είναι το εάν  η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει την τύχη της Σοβιετικής Ένωσης ή όχι.
      Τίποτα δεν αποκλείεται πλέον...
      Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε το λούστρο της.
      Και να σκεφτεί κανείς ότι  ακόμη  δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε, που κάποιοι ανυποψίαστοι  συμπατριώτες μας, διαδήλωναν "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ", παρά το ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είχε αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, που να διαχέεται στο σύνολο των ευρωπαϊκού χώρου.
     Ποια Ευρώπη ,άραγε,  είχαν στο μυαλό τους;
*Οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και ασφαλώς διαρκώς μεταβαλλόμενοι