Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Σ.τ.Ε: ΑΦΟΥ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΠΙΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 15.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΑΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΘΥΡΙΔΕΣ Ή ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ!


Καμάρωσέ τους Ελληνικέ Λαέ...Ειδικότερα, η Ολομέλεια έκρινε ότι η απόφασή της αφορά όλους τους υπόχρεους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων καθώς είναι μη νόμιμες οι ρυθμίσεις ή παραλείψεις που αφορούν:
1) Την υποχρέωση δηλώσεως των μετρητών άνω των 15.000 ευρώ, που δεν περιλαμβάνονται σε καταθέσεις, σε τράπεζες, καθώς και των κινητών πραγμάτων αξίας άνω των 30.000 ευρώ.
2) Η μη πρόβλεψη εύλογης προθεσμίας, τόσο για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση του ελέγχου, όσο και για τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων των υπόχρεων προς δήλωση πόθεν έσχες.
3) Η υποχρέωση να περιλαμβάνεται στην ετήσια δήλωση το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων, ανεξαρτήτως του αν επήλθε ή όχι κατά το προηγούμενο έτος μεταβολή σε αυτά.
4) Η μη πρόβλεψη, προκειμένου περί περιουσιακών στοιχείων κτηθέντων σε προηγούμενες χρήσεις, για την μη αναγραφή στην πρώτη ηλεκτρονική δήλωση της αξίας κτήσεως.
5) Η υποχρέωση δηλώσεως των περιουσιακών στοιχείων του προσώπου με το οποίο ο/η υπόχρεος έχει συνάψει σύμφωνο...
συμβίωσης.
ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ: ΕΔΩ