Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

Αν αυτοί είναι "αριστεροί", τότε  όσοι διαθέτουν πλούτο, δεν έχουν να φοβούνται τίποτε. 

                                           

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
   Μπορεί κανείς να έχει την οποιαδήποτε γνώμη για την ανακοινωθείσα φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο, η οποία συνιστά, εν τοις πράγμασι, κούρεμα τους, όμως δεν μπορεί να διαφωνήσει στο εξής: ότι πρόκειται για έναν φόρο επί του πλούτου
     Μεγαλύτερου ή μικρότερου πλούτου, πάντως το σίγουρο είναι ότι φορολογείται ο πλούτος , με την μορφή των καταθέσεων. 
     Γιατί πρέπει ...
κάποιοι "αριστεροί" να σκεφτούν ότι υπάρχουν μεγάλα στρώματα του λαού , που δεν διαθέτουν στην τράπεζα ούτε ένα ευρώ!!!
     Μάλιστα στην περίπτωση της Κύπρου υπάρχει και μία καθόλου ασήμαντη ηθική διάσταση, έστω κι αν δεν ήταν αυτή , που προκάλεσε την απόφαση για την επιβολή φόρου επί των καταθέσεων. 
   Συγκεκριμένα,  ο πλούτος αυτός, που φορολογείται μέσω των καταθέσεων, έχει, στο μεγαλύτερο μέρος του , μία βρώμικη προέλευση: πρόκειται , όπως οι πάντες σχεδόν συνομολογούν , για χρήματα ρώσων ολιγαρχών από την λεηλασία της πρώην ΕΣΣΔ, κατά την διάλυσή της, ρώσων μαφιόζων από εγκληματικές δραστηριότητες  αλλά και ελλήνων, κυρίως φοροφυγάδων , που τις κρίσιμες στιγμές για την ελληνική οικονομία,   προκάλεσαν σε αυτήν ένα επιπλέον πλήγμα, με το να φυγαδεύσουν τα χρήματά τους στην Κύπρο , με σκοπό,  ενδεχομένως να τα επανεισάγουν, όταν η Ελλάδα θα επέστρεφε στην δραχμή, έτσι ώστε να αποκτήσουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ελλήνων  αντί πινακίου φακής.  
    Επίσης κανείς δεν μπορεί να αντιλέξει στο ότι η επιβολή του φόρου αυτού συνιστά μία δειλή και ελάχιστη  εφαρμογή του προηγούμενου της ισλανδικής λύσης, για την "ορθότητα" και την  "δικαιοσύνη" της οποίας οι εγχώριοι δήθεν "αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ, καθημερινά μας βομβάρδιζαν. 
    Μετά απ' όλα αυτά θα περίμενε κανείς η αριστερά και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ , αν όχι να επικροτήσουν το συγκεκριμένο μέτρο, τουλάχιστον να μην το "πυροβολήσουν". 
   Μάταια όμως. 
   ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως αυτός ο τελευταίος, έχουν, ως φαίνεται, πάρει προ πολλού διαζύγιο από αυτό , που λέγεται αριστερά. 
   Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα συνονθύλευμα πολιτικών, που ονειρεύονται την εξουσία (για λόγους, που οι ίδιοι γνωρίζουν και οι υπόλοιποι μπορούμε να υποψιαστούμε), χωρίς καμία ιδεολογική βάση και κυρίως μακριά απ' ό,τι θεωρείτα αριστερό. 
   Έτσι δεν δίστασε ο ΣΥΡΙΖΑ να ταχθεί κατά της επιβολής φόρου επί των κυπριακών καταθέσεων, αποβλέποντας προφανώς (τέτοια είναι η κατάντια τους) και στις ψήφους όσων ελλήνων , τις κρίσιμες ώρες για την ελληνική οικονομία, φυγάδευσαν τα , κυρίως προερχόμενα από φοροδιαφυγή, χρήματά τους στην Κύπρο!!!
   Τέτοια "αριστερά" είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 
   Και οι πολίτες ας τον κρίνουν, όσοι δε ψηφοφόροι του αυτοπροσδιορίζονται ως  αριστεροί , να τον χαίρονται ....