Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

 Δεν έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα (31.5.2014), παρά το ότι έχουν παρέλθει έξι (6) ημέρες από τις εκλογές. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες, θα καταβληθεί μετά τις 15 Ιουνίου , άγνωστο πότε ακριβώς. Ο ΔΣΑ, ως συνήθως, είναι ανύπαρκτος μπρος στον προκλητικό αυτό εμπαιγμό των μελών του
      
 
    Παρά το ότι έχουν παρέλθει έξι ημέρες από την διενέργεια και των επαναληπτικών δημοτικών και περιφεριεακών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών, εντούτοις παραμένει άγνωστο πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων των εφορευτικών επιτροπών.
     Εξυπακούεται ότι οι αποζημιώσεις αυτές θα έπρεπε να καταβληθούν άμεσα μετά τις εκλογές.
     Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η καταβολή θα γίνει μετά τις 15 Ιουνίου, άγνωστο πότε ακριβώς (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της 3.6.2014 : τρεις μέρες μετά την κατά την 31.5.2014 ανάρτηση της παρούσας δημοσίευσης δημοσιοποιήθηκε ανεπίσημα;;; ΕΔΩ ότι η καταβολή θα γίνει μέχρι τις 14.6.2014, δηλαδή μέχρι  ημέρα  Σάββατο !!!, άρα η "ανεπίβεβαίωτη" πληροφορία του blog επιβεβαιώνεται !!!)
   Αν και ένας μεγάλος αριθμός των δικαστικών αντιπροσώπων είναι δικηγόροι Αθηνών, ο ΔΣΑ, κατά την προσφιλή τακτική του , δεν προέβη σε καμία παράσταση διαμαρτυρίας, ούτε στην έκδοση έστω μιας απλής ανακοίνωσης για να στηλιτεύσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, που πλήττει άμεσα τα μέλη του, τα οποία ήδη έχουν πληγεί από την διενέργεια των εκλογών, εξαιτίας των οποίων δεν λειτουργούν τα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να στερούνται της δυνατότητας ...
εργασίας επί ένα σχεδόν μήνα.
 Είναι προφανές ότι το πρόβλημα τόσων χιλιάδων δικηγόρων, δεν είναι πρόβλημα της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους.
     Τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ δεν πάσχουν για ένα ψωροχιλιάρικο , όπως ο μέσος  δικηγόρος.
     Εξυπακούεται ότι κανένας από τους αρμοδίους δεν αισθάνεται την ανάγκη να εκδώσει μία ανακοίνωση για την επίσημη ενημέρωση των δικηγόρων, σε σχέση με το παραπάνω θέμα, δηλαδή για το πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα, που δικαιούνται,  γιατί, όπως είναι αυτονόητο, κανένας δεν τους υπολογίζει.
    Και πράγματι, θα ήταν παράδοξο το αντίθετο, με την ποιότητα της συνδικαλιστικής ηγεσίας  των δικηγόρων σήμερα και όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
     Περαστικά μας....
     ΥΓ. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, πάντως, παλιά συνδικαλίστρια στον χώρο των δικηγόρων, εξελέγη ευρωβουλευτής, κατά την εξαντλητική για τους δικαστικούς αντιπροσώπους εκλογική διαδικασία, για την οποία αυτοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη.
    Μάλιστα το πέτυχε , παρά το ότι , αν και διατηρούσε  γραφείο στο Κολωνάκι , επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, καταγγέλθηκε ότι "το 2007 δήλωσε εισόδημα 13.378,29 ευρώ, το 2008 16.292,8 ευρώ και το 2009 μόλις 12.281,24 ευρώ, την ίδια ώρα που σε άλλη στήλη της δήλωσής της εμφανίζεται να έχει καταθέσεις 401.906 ευρώ", γεγονός το οποίο η ίδια απέδωσε στο ότι ασκούσε επιλεκτική δικηγορία , δηλώνοτας κατά λέξη «Τα τελευταία πέντε χρόνια κάνω επιλεκτική δικηγορία, επιλέγω λίγες υποθέσεις, γι΄ αυτό δηλώνω και λίγα εισοδήματα» . 
      Δεν μπορούμε, λοιπόν, να τα έχουμε όλα σε αυτήν την ζωή.
     Δηλαδή και ψήφο στον ΔΣΑ με κριτήρια life style και έγκαιρη καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης.
     Εξυπακούεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο η κ. Βόζεμπεργ βομβάρδισε τους δικηγόρους της Αθήνας με SMS, ζητώντας την ψήφο τους, καλώντας να θυμηθούν τι έκανε γι' αυτούς, ως συνδικαλίστρια τους. 
   Τι έκανε;
   Έγινε η ίδια βουλευτής και μετά ευρωβουλευτής. 
   Τι πέτυχαν οι δικηγόροι; 
   Περιμένουν ακόμη το χιλιάρικο της εκλογικής αποζημίωσης, για να την βγάλουν και  που θα έπρεπε να τους είχε καταβληθεί την επομένη κιόλας των εκλογών.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
 
 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ